Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Desertai

Natūraliai saldūs braškių ir bananų ledai

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-06-14
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Natūraliai saldūs braškių ir bananų ledai
Natūraliai saldūs braškių ir bananų ledai

Natūraliai saldūs braškių ir bananų ledai – tai gaivūs ir kremiški ledai, kurių pagrindą sudaro subtilaus skonio vanilinė kreminė masė, pagardinta natūraliais šviežių braškių ir bananų aromatais. Šis desertas puikiai subalansuotas – jis ne per saldus, su lengvu vaisių skoniu.

Natūraliai saldūs braškių ir bananų ledai: receptas

Ledų tekstūra aksominė, tirpstanti burnoje, todėl tai puikus pasirinkimas karštoms dienoms arba bet kada, kai norisi natūralaus ir gardaus deserto.

Ingredientai:

  • 300 ml grietinėlės (riebios)
  • 300 ml pieno
  • 1 vanilės ankštis
  • 6 kiaušinių tryniai
  • 500 g braškių
  • 1 banano (apie 100 g nulupto)

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Supilti grietinėlę ir pieną į didelį puodą, įmaišyti vanilės ankštį ir sėklas. Užvirti, tada nedelsiant nukelti nuo kaitros.
2. Dideliame dubenyje plakti kiaušinių trynius kol jie pabals, tuomet supilti grietinėlės ir pieno mišinį. Gerai išmaišius skystį grąžinti į puodą ir kaitinti labai žemoje temperatūroje.
3. Virti apie 5 min, nuolat maišant, kol kreminė masė sutirštės tiek, kad padengtų šaukšto nugarėlę. Svarbu, kad masė neperkaistų, kitaip kiaušiniai sušoks į gumulėlius.
4. Nukelti puodą nuo kaitros, išimti vanilės ankštį ir supilti kremą į švarų dubenį. Paviršių uždengti maistine plėvele, kad nesusidarytų plėvelė, ir palikti atvėsti.
5. Į trintuvą sudėti braškes ir bananą, sutrinti į tyrę. Atvėsusį kremą ir vaisių tyrę sudėti į iš anksto atšaldytą ledų gaminimo dubenį. Maišyti kol masė labai sutirštės (tai gali užtrukti daugiau nei 30 min), tuomet perkelti į šaldymui tinkamą indą ir šaldyti iki visiško sukietėjimo.
6. Išimti iš šaldiklio ir prieš patiekiant palikti pastovėti kambario temperatūroje 5-10 min.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:Braškiniai ledaiGaivūs desertaiLedai be pridėtinio cukrausnaminiai ledaiNatūraliai saldūs braškių ir bananų ledai

AutoriusVaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Vištienos šašlykas su riešutų marinatu
Mėsos patiekalai

Vištienos šašlykas su riešutų marinatu

2024-01-08
Sluoksniuotas maskarponės desertas su konservuotais persikais
Desertai

Sluoksniuotas maskarponės desertas su konservuotais persikais

2025-05-07
Kryžminė tarša. Patarimai, kurie padės ruošti maistą tinkamai.
Naudinga

Kas yra kryžminė tarša? Patarimai, kurie padės maistą ruošti tinkamai

2025-02-26
Makaronai su aštriu pesto padažu
Makaronų patiekalai

Aromatingi makaronai su aštriu pesto padažu

2025-03-26

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?