Natūraliai saldūs braškių ir bananų ledai – tai gaivūs ir kremiški ledai, kurių pagrindą sudaro subtilaus skonio vanilinė kreminė masė, pagardinta natūraliais šviežių braškių ir bananų aromatais. Šis desertas puikiai subalansuotas – jis ne per saldus, su lengvu vaisių skoniu.
Natūraliai saldūs braškių ir bananų ledai: receptas
Ledų tekstūra aksominė, tirpstanti burnoje, todėl tai puikus pasirinkimas karštoms dienoms arba bet kada, kai norisi natūralaus ir gardaus deserto.
Ingredientai:
- 300 ml grietinėlės (riebios)
- 300 ml pieno
- 1 vanilės ankštis
- 6 kiaušinių tryniai
- 500 g braškių
- 1 banano (apie 100 g nulupto)
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Supilti grietinėlę ir pieną į didelį puodą, įmaišyti vanilės ankštį ir sėklas. Užvirti, tada nedelsiant nukelti nuo kaitros.
2. Dideliame dubenyje plakti kiaušinių trynius kol jie pabals, tuomet supilti grietinėlės ir pieno mišinį. Gerai išmaišius skystį grąžinti į puodą ir kaitinti labai žemoje temperatūroje.
3. Virti apie 5 min, nuolat maišant, kol kreminė masė sutirštės tiek, kad padengtų šaukšto nugarėlę. Svarbu, kad masė neperkaistų, kitaip kiaušiniai sušoks į gumulėlius.
4. Nukelti puodą nuo kaitros, išimti vanilės ankštį ir supilti kremą į švarų dubenį. Paviršių uždengti maistine plėvele, kad nesusidarytų plėvelė, ir palikti atvėsti.
5. Į trintuvą sudėti braškes ir bananą, sutrinti į tyrę. Atvėsusį kremą ir vaisių tyrę sudėti į iš anksto atšaldytą ledų gaminimo dubenį. Maišyti kol masė labai sutirštės (tai gali užtrukti daugiau nei 30 min), tuomet perkelti į šaldymui tinkamą indą ir šaldyti iki visiško sukietėjimo.
6. Išimti iš šaldiklio ir prieš patiekiant palikti pastovėti kambario temperatūroje 5-10 min.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.