Saldžiųjų bulvių ir avinžirnių karis – šis sotus, kvapnus ir šildantis saldžiųjų bulvių bei avinžirnių karis yra puikus augalinis patiekalas visai šeimai. Turtingas skoniais ir švelniai aštrus, jis puikiai dera su ryžiais ir sušildo net vėsiausią dieną.
Saldžiųjų bulvių ir avinžirnių karis: receptas
Tai puikus pasirinkimas tiek kasdieniams pietums, tiek vakarienei be mėsos.
Ingredientai:
- 1 valg. š. augalinio aliejaus
- 1 valg. š. kmynų
- 1 svogūnas
- 2 skiltelės česnako
- ½–1 arb. š. aitriųjų pipirų dribsnių (pagal skonį)
- 50 g šviežio imbiero
- 500 g avinžirnių
- 400 g skardinė smulkintų pomidorų
- 750 g saldžiųjų bulvių
- druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį
- 200 g ryžių (patiekti)
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti aliejų dideliame puode ant vidutinės kaitros. Kai aliejus įkais, suberti kmynų sėklas ir kepti apie minutę, kol pasklis aromatas. Sudėti smulkiai pjaustytą svogūną ir žiupsnelį druskos, kepti 5-6 min, kol svogūnas suminkštės ir taps permatomas. Tuomet sudėti tarkuotą česnaką, aitriųjų pipirų dribsnius ir tarkuotą imbierą, kepti dar 3 min.
2. Į puodą suberti avinžirnius, pomidorus ir nedideliais gabaliukais pjaustytas saldžiąsias bulves. Įpilti tiek vandens (maždaug 500 ml), kad apsemtų avinžirnius ir bulves, ir užvirti, viską gerai išmaišyti.
3. Uždengti dangčiu ir virti ant silpnos kaitros 25-30 min, retkarčiais pamaišant, kol bulvės suminkštės ir ims irti, o padažas sutirštės. Jei reikia, virimo metu įpilti šiek tiek daugiau vandens.
4. Tuo metu išvirti ryžius pagal instrukcijas ant pakuotės. Karį pagardinti druska ir pipirais. Patiekti iš karto su ryžiais.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.