Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Naujienos

С

Redakcija
Autorius Redakcija
Publikuota: 2012-10-13
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
С

Tradiciškai sekmadienį pradedame drauge su Brigita ir jos tinklaraščiu „Tasty Art“. Jei dar nespėjote susipažinti, trumpai apie juos abu.

Brigita šiuo metu gyvena ir gamina Italijoje. Pasak jos, namie ruoštas maistas yra vienijantis, jaukus, sveikas ir leidžia nuobodžią kasdienybę padaryti šviesesne ir idomesne. „Tasty Art“ – akivaizdus to įrodymas. Brigita jį vadina: „Asmeniniu tinklaraščiu apie maistą, meilę gyvenimui ir kitas smulkmenas.“

Šiandien iš šio mergaitiško, romantiško ir pozityvaus dienoraščio nusirašėme minkštų, kvapnių, cukraus pudra pabarstytų, rudeniškų varškės sausainių su moliūgų džemu receptą.

Trukmė: 55 min.

Porcijos: 4-6.

Reikia:

  • 180 g sviesto (82 proc.), kambario temperatūros,
  • 180 g paprasto cukraus,
  • 180 g vid. riebumo varškės,
  • 2 sklidinų šaukštų aguonų,
  • 2 stiklinių a. r. kvietinių miltų,
  • papildomai miltų (kočiojimui),
  • 300 g moliūgų-apelsinų uogienės,
  • cukraus pudros (pabarstyti).

Recepto eiga

Įkaitinkite orkaitę iki 180°C laispnių temperatūros. Cukrų ištrinkite su minkštu sviestu, varške ir aguonomis. Suberkite miltus ir išminkykite tešlą.

Ant medinio, miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite maždaug 0,5 cm storio lakštą. Pjaustymo ratuku (arba paprastu peiliu) supjaustykite norimo dydžio kvadratėlius, kurių du priešingus kraštus sulipinkite, gaudami skarelę. Į skarelės vidurį įdėkite po šaukštelį uogienės.

Skareles padėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos (gausite maždaug dvi skardas). Kepkite įkaitusioje orkaitėje apie 15 minučių, kol sausainių krašteliai apskrus. Išimkite, leiskite atvėsti ir pabarstykite cukraus pudra. Vuo-lia, skanaus!

Pastabos

Šios skarelės būna skanios kepimo dieną ir dvi dienos po to. Tad geriau suvalgyti negaištant laiko. Kuo storiau iškočiosite lakštą, kuo storesni bus sausainiai, tuo minkštesnė bus tešlą (ir, atitinkamai, ilgiau keps sausainiai). Mūsų namuose kitą dieną skarelės buvo minkštos ir varškės skonis geriau jautėsi (stebuklas kažkoks).


Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:moliūgaimoliūgų džemaspatiekalai iš moliūgųsausainių receptaisekmadienio receptaivarškės sausainiai

AutoriusRedakcija
Laikas.lt - įdomus ir gyvas portalas kiekvienam. Mūsų tikslas savo skaitytojams teikti išskirtines naujienas iš viso pasaulio. Čia rasite daugybę patarimų, istorijų bei puikių ir daugelio pamėgtų receptų. Lai kiekviena diena su mumis prasideda iš naujo!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

„Neleidžia darytis tatuiruotės“
Įdomu

„Neleidžia darytis tatuiruotės“, „Baigėsi kumpis“ ir kitos vaikų ašarojimų priežastys

2013-10-03
Prie „Penktadienio DJ“ pulto atvirauja Fingalick
Naujienos

Prie „Penktadienio DJ“ pulto atvirauja Fingalick

2013-09-27
Kino pusryčiai. Lenkų šedevras nacių okupacijos tema
Laikas.lt pusryčiai

Kino pusryčiai. Lenkų šedevras nacių okupacijos tema

2012-04-03
Knygų pusryčiai. Paprastos Bukowskio beprotybės istorijos
Laikas.lt pusryčiai

Knygų pusryčiai. Paprastos Bukowskio beprotybės istorijos

2012-04-13

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?