Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Receptai

Naminiai traškučiai – greitas ir paprastas receptas

Kamile
Autorius Kamile
Publikuota: 2024-12-11
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Naminiai traškučiai
Naminiai traškučiai

Tai tikriausiai pats greičiausias ir paprasčiausias naminių traškučių receptas. Be to, šie naminiai traškučiai yra be jokių priedų – 100 % natūralus produktas.

Naminiai traškučiai iš vieno ingrediento

Viskas, ko jums reikia, – tai mikrobangų krosnelė. Traškučiai gaunasi itin skanūs, o jų paruošimas užtrunka vos 10 minučių.

Naminiai traškučiai iš bulvių

Ingredientai:

  • Bulvės

Paruošimo būdas:

  1. Bulvių pjaustymas. Pirmiausia bulves reikia supjaustyti plonais griežinėliais. Tam galite naudoti peilį arba specialų tarkavimo įrenginį.
  2. Plovimas. Supjaustytus griežinėlius būtina perplauti šaltu vandeniu, kitaip juos bus sunku atskirti nuo indo ar kepimo popieriaus. Geriausia naudoti kiaurasamtį.
  3. Džiovinimas. Po plovimo reikia palaukti, kol vanduo visiškai nutekės.
  4. Paruošimas kepimui. Iš mikrobangų krosnelės išimkite sukamąją lėkštę, uždenkite ją kepimo popieriumi ir ant jo išdėliokite bulvių griežinėlius. Jei neturite kepimo popieriaus, griežinėlius galima dėti tiesiai ant lėkštės.
  5. Kepimas. Įdėkite lėkštę į mikrobangų krosnelę, nustatykite didžiausią galią ir stebėkite. Kai tik traškučiai pradedami ruduoti, mikrobangų krosnelę reikia nedelsiant išjungti. Tai labai svarbu, nes jei išjungsite per anksti, jie nebus traškūs, o jei per vėlai – jie įgis pridegusio skonį. Kepimo laikas gali svyruoti nuo 2 iki 10 minučių, priklausomai nuo porcijos dydžio.
  6. Mėgaukitės! Traškučiai paruošti, tad galite mėgautis jų natūraliu skoniu.

Kaip pagardinti naminius traškučius?

Jei norite paįvairinti traškučių skonį, galite juos pagardinti prieskoniais. Prieš kepant ant bulvių griežinėlių pabarstykite druskos, pipirų, čiobrelių ar česnakų miltelių.

Jei norite aštrumo, naudokite kajeno pipirus ar rūkytą papriką. Galite išbandyti ir saldų variantą, pabarstydami traškučiais cinamono bei cukraus.

Kad traškučiai būtų dar skanesni, svarbu pasirinkti tinkamas bulves. Geriausiai tinka krakmolingos bulvės, nes jos greičiau tampa traškios.

Taip pat įsitikinkite, kad griežinėliai yra vienodo storio – tai padės jiems tolygiai iškepti.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva

Šaltinis: https://retsepty.online.ua

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:bulvių traškučiaiNaminiai traškučiaitraškučiai

AutoriusKamile
Sveiki! Esu Kamilė, Laikas.lt straipsnių autorė. Man labai patinka gaminti, rūpintis namais bei savimi. Visais atrastais receptais, bei patarimais apie meilę sau noriu pasidalinti su skaitytojais, tikiu, kad publikuojami straipsniai ir idėjos gali padėti nudžiuginti jus ir jūsų namiškius.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Mangai su karamele
Desertai

Mangai su karamele

2024-01-16
Braškių putėsiai
Desertai

Braškių putėsiai – gaivus desertas popietei

2025-06-03
Morkų ir kokosų sriuba
Receptai

Trinta morkų sriuba su kokosais: aromatingas patiekalas

2025-01-16
Sotus daržovių karis jūsų pietums
Receptai

Sotus daržovių karis jūsų pietums

2025-03-31

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?