Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Desertai

Morkų pyragas: skanus desertas kiekvienai progai

Saulena
Autorius Saulena
Publikuota: 2024-12-22
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Morkų pyragas: skanus desertas kiekvienai progai
Morkų pyragas: skanus desertas kiekvienai progai

Ar ieškote deserto, kuris ne tik nustebintų skoniais, bet ir taptų tikra stalo puošmena? Morkų pyragas yra būtent tai, ko reikia! Jis puikiai derina švelnią tekstūrą, kvapnių prieskonių aromatą ir lengvą saldumą, kuris nei kiek neužgožia pagrindinio skonio. Morkų pyragas puikiai tiks tiek šventėms, tiek jaukiam šeimos pasisėdėjimui prie arbatos. Be to, jis ne tik skanus, bet ir naudingas – morkos praturtins desertą vitaminais, o prieskoniai suteiks šventinės nuotaikos.

Morkų pyragas: receptas

Ingredientai

Biskvitui reikės:

  • Saulėgrąžų aliejaus – 180 ml
  • Cukraus – 240 g
  • Kiaušinių – 3 vnt.
  • Cinamono – 1 a. š.
  • Malto imbiero – 0,5 a. š.
  • Graikinių riešutų – 100 g
  • Smulkinto muskato riešuto – žiupsnelio
  • Kepimo miltelių – 7 g
  • Druskos – žiupsnelio
  • Vanilinio cukraus – 1 pakelis
  • Miltų – 240 g
  • Morkų (smulkiai tarkuotų ir nuspaustų) – 200 g
  • Apelsino žievelės

Kremui reikės:

  • Kreminės sūrio – 400 g
  • Cukraus pudros – 100 g
  • Grietinėlės (30%) – 250 ml
  • Vanilės ekstrakto
Morkų pyragas: receptas

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Paruošimas

  1. Biskvitas
    • Dideliame dubenyje išplakite kiaušinius su cukrumi, kol susidarys šviesi ir puri masė. Tai suteiks biskvitui lengvumo.
    • Įmaišykite saulėgrąžų aliejų.
    • Atskirame dubenyje persijokite miltus, kepimo miltelius, cinamoną, maltą imbierą ir muskato riešutą.
    • Po truputį įmaišykite sausus ingredientus į kiaušinių masę.
    • Į tešlą įdėkite smulkiai tarkuotas ir nuspaustas morkas, smulkintus graikinius riešutus ir apelsino žieveles.
    • Įkaitinkite orkaitę iki 180°C, o 20 cm skersmens kepimo formą ištepkite aliejumi arba išklokite kepimo popieriumi.
    • Supilkite tešlą į formą ir kepkite apie 35–40 min. Biskvitą patikrinkite įsmeigdami dantų krapštuką – jei jis ištraukiamas sausas, biskvitas paruoštas.
    • Iškepusį biskvitą visiškai atvėsinkite.
  2. Kremas
    • Kreminę varškę išplakite su cukraus pudra ir vanilės ekstraktu iki vientisos masės.
    • Atskirai išplakite šaltą grietinėlę, kol susidarys standžios putos, ir švelniai įmaišykite į varškės masę.
  3. Torto surinkimas
    • Atvėsusį biskvitą padalykite į tris lygias dalis.
    • Kiekvieną sluoksnį gausiai aptepkite kremu. Palikite šiek tiek kremo viršui ir šonams.
    • Viršų dekoruokite graikiniais riešutais, apelsino žievele arba biskvito trupiniais.
  4. Atšaldymas
    • Paruoštą pyragą padėkite į šaldytuvą bent 3–4 valandoms, kad kremas sustingtų, o skoniai susijungtų į harmoningą visumą.

Papildomos idėjos dekoravimui

Jei norite tortą padaryti dar išskirtinesnį, galite naudoti:

  • Valgomąsias gėles ar šviežius vaisius kaip papildomą dekorą.
  • Pridėti riešutų arba džiovintų vaisių sluoksnius tarp biskvito.
  • Apiberti torto kraštus smulkintais riešutais arba tarkuotu šokoladu.

Morkų pyragas yra puikus pasirinkimas ne tik šventėms, bet ir kasdieniams šeimos susitikimams. Jo kvapnus aromatas ir švelni tekstūra neabejotinai sužavės visus. Išbandykite šį receptą ir įsitikinkite, kad naminis kepinys gali būti paprastas, subtilus ir nepamirštamas tuo pačiu metu!

Šaltinis: https://tsn.ua/

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:desertaimorkospyragas

AutoriusSaulena
Sveiki! Esu Saulena, Laikas.lt straipsnių autorė. Mane ypač domina psichologija, sveika gyvensena. Rašydama siekiu ne tik įtraukti skaitytojus, bet ir padėti jiems geriau suprasti save, atrasti patarimų geresnei savijautai bei rasti atsakymus į kasdienius klausimus.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Itališkas vištienos apkepas
Apkepai

Vištienos apkepas: itališkas skonis jūsų komfortui

2025-01-19
Blyneliai su sūriu ir dešra
Blynai

Blyneliai su sūriu ir dešra

2024-01-10
Moliūgų uogienė puikus desertas
Desertai

Moliūgų uogienė, kurios skonis toks pasakiškas, jog negalėsite sustoti valgyti!

2024-10-24
Daržovių sriuba su grikiais receptas
Receptai

Grikiai ir daržovės: skani ir maistinga sriuba vaikams

2024-11-20

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?