Ventės Viteikaitės receptas ir nuotr.
Pagal tradicinį receptą aguonas reikia užplikyti verdančiu vandeniu ir kelias valandas palikti brinkti. Šis variantas žaliavalgiškas, t. y. drungnu vandeniu užpiltos sėklos brinko visą naktį. Sėkloms išbrinkus, jas reikia sumalti mėsmale arba galingu smulkintuvu (įmerkiamas smulkintuvas nepajėgia susmulkinti smulkių sėklų). Vanduo, kuriame mirko, irgi paliekamas. Labai skanu gerti vieną, tačiau galima paskaninti ir šviežiomis ar šaldytomis uogomis. Šiuo atveju, prieskoniu tapo šaldytos mėlynės.
Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas kiekvienam. Mūsų tikslas savo skaitytojams teikti išskirtines naujienas iš viso pasaulio. Čia rasite daugybę patarimų, istorijų bei puikių ir daugelio pamėgtų receptų. Lai kiekviena diena su mumis prasideda iš naujo!