Ingredientai:
1 svogūnas
kmynai, 1 /2 šaukštelio
porai, 450 g
fermentinis sūris, 55 g
3 kiaušiniai
grietinė, 300 ml
tarkuotas muskato riešutas
druska, pipirai
miltai, kiek daugiau nei 1 stiklinė
sviestas, 6 šaukšteliai
1 trynys
šaltas vanduo, 30-45 ml
Kaip gaminti:
Miltus sumaišykite su sviestu, kad tešla sukristų trupinukais. Trynį išmaišykite su
vandeniu ir druska, įmaišykite gautą masę į tešlą ir suformuokite rutulį. Padėkite į šaldytuvą 30 min.
6 formeles ištepkite sviestu. Tešla iškočiokite, iš jos išpjaukite kiek didesnio nei formelės diametro skritulius, sudėkite į formeles, kad tešlos krašteliai būtų pakelti. Subadykite šakute ir dėkite į šaldytuvą 30 min.
Pašaukite formeles su tešla į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę, kepkite 8-10 min, išimkite ir atšaldykite.
Temperatūrą sumažinkite iki 180 laipsnių.
Svogūnus ir porus supjaustykite skrituliukais, svogūnus apkepkite svieste su kmynais, tada sudėkite porus ir kepinkite 10-12 min. Sudėkite daržoves į formeles, pabarstykite sūriu. Kiaušinius išplakite su grietine ir muškato riešutu, druska ir pipirais. Supilkite šiėk tiek plakinio į kiekvieną formelę.
Kepkite 15-20 min. Patiekti galima šiltus arba ataušusius.
Skanaus!
Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas kiekvienam. Mūsų tikslas savo skaitytojams teikti išskirtines naujienas iš viso pasaulio. Čia rasite daugybę patarimų, istorijų bei puikių ir daugelio pamėgtų receptų. Lai kiekviena diena su mumis prasideda iš naujo!