Now Reading
Alzaso apkepėlės su porais ir svogūnais

Alzaso apkepėlės su porais ir svogūnais

Alzaso apkepėlės su porais ir svogūnais

Ingredientai:
1 svogūnas
kmynai, 1 /2 šaukštelio
porai, 450 g
fermentinis sūris, 55 g
3 kiaušiniai
grietinė, 300 ml
tarkuotas muskato riešutas
druska, pipirai
miltai, kiek daugiau nei 1 stiklinė
sviestas, 6 šaukšteliai
1 trynys
šaltas vanduo, 30-45 ml

Kaip gaminti:
Miltus sumaišykite su sviestu, kad tešla sukristų trupinukais. Trynį išmaišykite su
vandeniu ir druska, įmaišykite gautą masę į tešlą ir suformuokite rutulį. Padėkite į šaldytuvą 30 min.

6 formeles ištepkite sviestu. Tešla iškočiokite, iš jos išpjaukite kiek didesnio nei formelės diametro skritulius, sudėkite į formeles, kad tešlos krašteliai būtų pakelti. Subadykite šakute ir dėkite į šaldytuvą 30 min.

Pašaukite formeles su tešla į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę, kepkite 8-10 min, išimkite ir atšaldykite.

Temperatūrą sumažinkite iki 180 laipsnių.
Svogūnus ir porus supjaustykite skrituliukais, svogūnus apkepkite svieste su kmynais, tada sudėkite porus ir kepinkite 10-12 min. Sudėkite daržoves į formeles, pabarstykite sūriu. Kiaušinius išplakite su grietine ir muškato riešutu, druska ir pipirais. Supilkite šiėk tiek plakinio į kiekvieną formelę.

Kepkite 15-20 min. Patiekti galima šiltus arba ataušusius.

 

Skanaus!


Taip pat skaitykite:
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt