Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Naudinga

Angliškos bandelės: kaip panaudoti ir pagaminti?

Kamile
Autorius Kamile
Publikuota: 2025-01-17
Komentarų: 0
4 min. skaitymo
Angliškos bandelės receptas
Angliškos bandelės receptas

Angliškos bandelės – minkštos, purios ir šiek tiek traškios duonos kepiniai, kurie puikiai tinka pusryčiams, priešpiečiams ar užkandžiams.

Jų gaminimas namuose nėra sudėtingas, o rezultatas – šviežios, šiltos bandelės, kurios pranoksta bet kokį parduotuvėje pirktą variantą. Šiame straipsnyje sužinosite, kaip paruošti šias klasikines bandeles nuo nulio ir džiaugtis jų unikaliu skoniu.

1. Kodėl verta gaminti angliškas bandeles namuose?

Naminės angliškos bandelės leidžia visiškai kontroliuoti jų ingredientus – galite naudoti kokybišką miltų, sviesto ir mielių derinį.

Be to, jų skonis ir tekstūra yra nepalyginamai geresni nei pirktų, o pats gaminimo procesas suteikia galimybę mėgautis šviežia duona ir gardžiu aromatu namuose.

Angliškos bandelės – receptas

Gaminant angliškas bandeles namuose, jūs ne tik turėsite galimybę džiaugtis jų natūraliu skoniu, bet ir pajusite pasitenkinimą, kuris kyla iš kūrybinio proceso.

Angliškos bandelės

Reikalingi ingredientai

  • 4 puodelių universalių miltų;
  • 2 šaukštų cukraus;
  • 1 šaukštelio druskos;
  • 2 šaukštelių sausų mielių;
  • 1 1/4 puodelio šilto pieno (apie 40 °C);
  • 1/4 puodelio šilto vandens;
  • 2 šaukštų sviesto (ištirpinto);
  • Kukurūzų miltų, skirtų paviršiui pabarstyti.

Gaminimo eiga

Žingsnis 1: Mielių aktyvinimas

Sumaišykite šiltą vandenį, pieną, cukrų ir mieles dubenyje. Palikite 5–10 minučių, kol mišinys pradės putoti. Tai ženklas, kad mielės aktyvuotos ir pasiruošusios naudoti.

Žingsnis 2: Tešlos paruošimas

Į didelį dubenį supilkite aktyvintas mieles, įmaišykite druską, ištirpintą sviestą ir miltus. Maišykite, kol susiformuos vientisa tešla. Ją minkykite apie 5–7 minutes, kol tešla taps elastinga ir nelips prie rankų. Jei reikia, įberkite šiek tiek daugiau miltų.

Žingsnis 3: Tešlos kėlimas

Perkelkite tešlą į lengvai aliejumi pateptą dubenį, uždenkite švariu rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje kilti apie 1 valandą. Tešla turėtų padvigubėti.

Žingsnis 4: Bandelių formavimas

Pakilusią tešlą iškočiokite ant paviršiaus, pabarstyto kukurūzų miltais. Išspauskite 8–10 apskritimų, naudodami sausainių formelę ar stiklinę. Uždenkite bandeles rankšluosčiu ir palikite 30 minučių, kad jos dar šiek tiek pakiltų.

Žingsnis 5: Kepimas

Ant vidutinės kaitros įkaitinkite keptuvę ar grilio plokštę. Švelniai perkelkite bandeles į keptuvę ir kepkite 6–7 minutes iš kiekvienos pusės, kol jos taps auksinės spalvos. Nepamirškite uždėti dangčio, kad bandelės tolygiai iškeptų.

4. Patiekimas ir naudojimas

Naminės angliškos bandelės puikiai tinka įvairiausiems patiekalams. Jas galite perpjauti per pusę, paskrudinti skrudintuve ir patepti sviestu ar mėgstama uogiene. Taip pat jos puikiai dera su kiaušiniais, kumpiu ar sūriu, todėl puikiai tiks sumuštiniams.

5. Naudingi patarimai

  • Jei norite šiek tiek saldesnių bandelių, į tešlą pridėkite dar šaukštą cukraus.
  • Eksperimentuokite su priedais: į tešlą įmaišykite razinų ar smulkiai supjaustytų džiovintų vaisių.
  • Jei norite užšaldyti bandeles, jas visiškai atvėsinkite, sudėkite į hermetiškus maišelius ir laikykite šaldiklyje iki 3 mėnesių.

6. Kodėl jos tokios ypatingos?

Angliškos bandelės yra ne tik skanios, bet ir universalios. Jų minkštumas ir švelni tekstūra leidžia jas naudoti tiek pusryčiams, tiek pietums ar užkandžiams. Namų gamybos versija leidžia mėgautis jų šviežumu, o tai suteikia papildomą malonumą.

Šios bandelės puikiai dera su įvairiausiais pagardais ir gali tapti kasdieniu jūsų stalo džiaugsmu. Išbandykite šį receptą ir atraskite naują mėgstamiausią patiekalą!

Nuotraukos asociatyvinės © Canva

Šaltinis: https://www.cuisineathome.com/

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:angliškos bandelėsBandelėspusryčiai

AutoriusKamile
Sveiki! Esu Kamilė, Laikas.lt straipsnių autorė. Man labai patinka gaminti, rūpintis namais bei savimi. Visais atrastais receptais, bei patarimais apie meilę sau noriu pasidalinti su skaitytojais, tikiu, kad publikuojami straipsniai ir idėjos gali padėti nudžiuginti jus ir jūsų namiškius.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Ravioliai su špinatais ir rikotos sūriu
Blynai

Ravioliai su špinatais ir rikotos sūriu

2024-01-30
Pyragas su bananais
Desertai

Pyragas su bananais

2024-01-03
Kiniška jūros gėrybių sriuba
Receptai

Kiniška jūros gėrybių sriuba

2024-01-16
Makaronai su sojos faršu
Makaronų patiekalai

Makaronai su sojos faršu – baltymų bomba

2025-03-03

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?