Bandelių tešla – ingredientai:
pienas – 200 ml,
cukrus – 2 šaukštai,
sausos mielės – 1 pakelis,
sviestas – 200 g,
druska – 1/2 šaukštelio,
miltai – 500 g.
Įdaras – ingredientai:
fermentinis sūris,
kiaušinis – aptepimui,
sezamas – pabarstymui.
Kaip gaminti:
Į kambario temperatūros pieną suberkite cukrų ir mieles. Maišykite tol, kol viskas ištirps. Tada indą padėkite dar Į dubenį persijoti miltus ir sumaišyti su druska. Sudėti mažais gabaliukais supjaustytą – minučių šiltoje vietoje. Kambario temperatūros sviestą ištrinkite su miltais, kol susidarys trupinėliai. Tada pieną su mielėmis supilkite į miltus ir viską atsargiai išmaišykite. Jeigu tešla gavosi lipni – įberkite daugiau miltų. Gerai išminkę tešlą, ją pusei valandos padėkite į šaldytuvą. Ištraukę tešlą, formuokite iš jos bandeles, prieš tai į vidų įdėję po gabalėlį sūrio. Bandelių viršų aptepkite kiaušiniu ir apibarstykite sezamo sėklomis. Kepkite 200 laipsnių temperatūroje, kol bandelės gražiai apskrus.
Skanaus!