Ieškote lengvai pagaminamo, tačiau skanaus ir sotaus patiekalo? Apelsininė vištiena – puikus pasirinkimas, nes šis patiekalas ne tik atskleidžia nuostabų saldžiarūgštį skonį, bet ir yra greitai paruošiamas. Sodraus skonio vištiena su biriais ryžiais, visiškai tokia, kokią užsisakytumėte kinų restorane.
Apelsininė vištiena: receptas
Vištiena su apelsinų padažu – tai paprastas, tačiau itin skanus patiekalas, kuris tikrai paliks įspūdį jūsų šeimai ir draugams.
Ingredientai:
- 600 gr vištos krūtinėlės
- Druskos ir pipirų pagal skonį
- Šiek tiek česnakų granulių
- Mėgstamų prieskonių
- 1 arb. š. krakmolo
- 1 arb. š. kepimo miltelių
- Šiek tiek ghee sviesto ar aliejaus (kepimui)
Pažadui: - 2 skiltelės česnako
- 1 valg. š. medaus
- 2 valg. š. sojų padažo
- 200 ml šviežiai spaustų apelsinų sulčių
- 1 valg. š. apelsino žievelės
- 1 arb. š. krakmolo
- 2 v.š. vandens
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Vištienos krūtinėles nusausinti popieriniu rankšluosčiu ir supjaustyti gabaliukais.
2. Pjaustytą vištieną sudėti į dubenį, pagardinti druska, pipirais, česnakų granulėmis ir kitais mėgstamais prieskoniais.
3. Taip pat ant vištienos berti krakmolo ir kepimo miltelių. Viską gerai išmaišyti, kad visi gabalėliai pasidengtų prieskoniais.
4. Keptuvėje ištirpinti ghee sviestą (ar aliejų) ir sudėti kepti vištieną.
5. Kepti pavartant, kol vištiena švelniai apkeps. Iškepusią atidėti į lėkštę.
6. Į keptuvę įspausti česnakus, įdėti medaus, įpilti sojų padažo, supilti apelsinų sultis ir viską išmaišyti. Tuomet sudėti nutarkuotą apelsino žievelę.
7. Nedideliame dubenėlyje sumaišyti krakmolą su vandeniu ir gautą mišinį supilti į keptuvę. Išmaišyti.
8. Padažą pakaitinti kol šiek tiek sutirštės, tuomet vištieną grąžinti į keptuvę ir labai gerai išmaišyti.
9. Patiekti su virtais ryžiais.
Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Deimantė. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.