Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Desertai

Apelsinų skonio tiramisu: itališkas desertas, kuris pavergs širdis

Kamile
Autorius Kamile
Publikuota: 2024-12-09
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Tiramisu receptas
Tiramisu receptas

Tiramisu – švelnaus skonio ir aksominės tekstūros itališkas desertas, kuris tapo tikra klasika visame pasaulyje.

Jis gaminamas iš sluoksnių, kuriuos sudaro kavos sirupu suvilgyti sausainiai ir kreminė masė iš maskarpone sūrio bei kiaušinių.

Tiramisu receptas

Šio deserto paslaptis slypi tobuloje skonio ir tekstūros harmonijoje – kartokos kavos aromatas, saldžios kreminės masės švelnumas ir purus kakavos pabarstymas tiesiog tirpsta burnoje.

Šį desertą galite patiekti tiek didelėje formoje, tiek elegantiškose porcijinėse taurėse. Pasirinkite, kas labiau tinka jūsų progai, ir leiskitės į itališko skonio kelionę.

Tiramisu gamyba

Reikalingi ingredientai:

  • Maskarpone sūris – 500 g
  • Cukrus – 100 g
  • Kiaušiniai (didesni) – 4 vnt.
  • Savoiardi sausainiai – 24 vnt. (apie 200 g)
  • Kava (stipri, šviežiai užplikyta) – 300 ml
  • Apelsinų likeris – 2–3 šaukšteliai
  • Kakavos milteliai arba tarkuotas juodasis šokoladas – pabarstymui

Gaminimo procesas

1. Paruoškite kremą. Kadangi tiramisu gamybai naudojami žali kiaušiniai, juos būtina gerai nuplauti su soda ir nuplikyti verdančiu vandeniu.

Atskirai išplakite kiaušinių trynius su cukrumi, kol masė taps šviesi ir puri. Tada dalimis įmaišykite maskarpone sūrį, kol gausite vientisą kremą be gumulėlių.

Baltymus išplakite iki standžių putų su žiupsneliu druskos ir atsargiai įmaišykite į maskarpone masę trimis dalimis. Kremas turėtų būti purios, bet tvirtos konsistencijos.

2. Paruoškite sausainius. Atvėsintą kavą sumaišykite su alkoholiu. Savoiardi sausainius trumpai (ne ilgiau kaip sekundę) merkite į kavą, kad jie lengvai įsigertų drėgmės, tačiau neprarastų savo struktūros.

3. Surinkite desertą. Į pasirinktą formą (17 x 30 cm dydžio arba porcijines taures) dėkite pirmą sluoksnį kavos sirupu suvilgytų sausainių. Ant jų tolygiai paskleiskite pusę kremo. Tada dar kartą pakartokite sausainių ir kremo sluoksnius.

4. Atvėsinkite desertą. Tiramisu reikėtų palikti šaldytuve mažiausiai 4 valandas, o geriausia – per naktį, kad visi sluoksniai susijungtų į vieną harmoningą skonio visumą.

5. Patiekite. Prieš patiekiant, desertą dosniai apibarstykite kakavos milteliais arba tarkuotu juoduoju šokoladu. Jei patiekėte porcijinėse taurėse, naudokite mažą sietelį, kad kakava tolygiai pasiskirstytų.

Tiramisu desertas

Patiekimo idėjos

Tiramisu puikiai dera su puodeliu aromatingos kavos arba stikline lengvo deserto vyno, pavyzdžiui, Moscato. Porcijinėse taurėse patiektas desertas bus elegantiškas pasirinkimas vakarėliui ar romantiškai vakarienei.

Išbandykite šį klasikinį tiramisu receptą ir pasinerkite į itališko deserto magiją. Jūsų pastangos tikrai atsipirks kiekvienu skoniu, kuris tirpsta burnoje!

Nuotraukos asociatyvinės © Canva

Šaltinis: https://www.smachno.in.ua

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:Tiramisutiramisu receptas

AutoriusKamile
Sveiki! Esu Kamilė, Laikas.lt straipsnių autorė. Man labai patinka gaminti, rūpintis namais bei savimi. Visais atrastais receptais, bei patarimais apie meilę sau noriu pasidalinti su skaitytojais, tikiu, kad publikuojami straipsniai ir idėjos gali padėti nudžiuginti jus ir jūsų namiškius.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Trinta šakninių daržovių sriuba
Receptai

Trinta šakninių daržovių sriuba

2025-05-21
Sluoksniuotos tešlos bandelės su obuoliais
Desertai

Sluoksniuotos tešlos bandelės su obuoliais

2025-05-21
Marokietiškas vištienos troškinys pietums
Mėsos patiekalai

Marokietiškas vištienos troškinys – receptas vakarienei

2025-01-11
Irisų skonio pyragas su šokolado gabalėliais
Desertai

Irisų skonio pyragas su šokolado gabalėliais

2025-02-26

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?