Šis patiekalas – tai puikus derinys, kuriame susijungia sveiki ingredientai ir nuostabūs skonio pojūčiai. Makaronai su kalakutienos faršu ir grybais bei kreminiu varškės ir parmezano padažu, yra ne tik skanus, bet ir maistingas pasirinkimas, tiks ir pietums, ir vakarienei.

Makaronai su kalakutienos faršu ir grybais: receptas
Ingredientai:
- 250 g vyšninių pomidorų
- 4 skiltelės česnako, nulupamos ir sutraiškomos
- 1 arbatinis šaukštelis itališkų prieskonių, padalintas
- 60 ml alyvuogių aliejaus, padalinta
- 225 g viso grūdo penne makaronų
- 450 g kalakutienos faršo
- ⅛ arbatinio šaukštelio druskos ir dar ¼ šaukštelio, padalinta
- 225 g supjaustytų pievagrybų
- ½ arbatinio šaukštelio anyžiaus sėklų
- 240 ml riebios grūdėtos varškės
- 50 g tarkuoto parmezano sūrio
- Šviežios oregano šakelės papuošimui (neprivaloma)
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:- Įkaitinkite orkaitę iki 220°C. Dideliame skardos paviršiuje sumaišykite vyšninius pomidorus, sutraiškytą česnaką ir ½ arbatinio šaukštelio itališkų prieskonių su 1,5 šaukštai alyvuogių aliejaus. Kepti orkaitėje apie 18–20 minučių, kol pomidorai pratrūks ir taps sultingi bei šiek tiek karamelizuoti.
- Tuo tarpu užvirinkite vidutinio dydžio puodą vandens ir į jį įdėkite penne makaronus. Virkite pagal pakuotės instrukcijas. Nukoškite, tačiau pasilikite ½ puodelio vandens, kuriame virė makaronai.
- Didelėje keptuvėje ant vidutinės aukštos kaitros įkaitinkite 1 šaukštą alyvuogių aliejaus. Įdėkite 1 svarą maltos kalakutienos ir ⅛ šaukštelio druskos. Kepti, kartais maišant, apie 5 minutes, kol mėsa taps ruda ir nebebus rausva. Perkelkite į lėkštę.
- Į keptuvę įpilkite likusius 1,5 šaukštus alyvuogių aliejaus ir supjaustytus grybus. Išdėliokite juos vienu sluoksniu ir kepkite, nejudindami, kol apačia taps ruda (apie 3 minutes). Įmaišykite ½ arbatinio šaukštelio anyžiaus sėklų ir likusius ½ arbatinio šaukštelio itališkų prieskonių, maišykite ir kepkite dar apie 3 minutes, kol grybai pasidarys auksinės spalvos. Išimkite keptuvę nuo ugnies ir įmaišykite kalakutieną.
- 1 puodelį varškės ir ½ puodelio tarkuoto parmezano sūrio sumaišykite smulkintuvu, kol gausite vientisą masę (15–20 sekundžių).
- Į keptuvę su kalakutienos ir grybų mišiniu supilkite keptus pomidorus ir česnakus su jų išskirtomis sultimis. Gerai išmaišykite, kad visi prieskoniai ir susikaupę rudi gabalėliai pereitų į naują mišinį. Įdėkite ½ puodelio varškės mišinio, ¼ puodelio pasilikto vandens ir likusią ¼ šaukštelio druskos. Maišykite, kol visi ingredientai susijungs. Įmaišykite makaronus ir, maišydami, dėkite likusį ¼ puodelio pasilikto vandens, 1 šaukštą vienu metu, kol padažas apdengs makaronus ir taps kreminis (apie 1–2 minutes).
- Padalinkite makaronus į 4 dubenėlius, ant viršaus uždėkite likusį varškės mišinį ir papuoškite šviežiais oregano lapeliais (jei norite).
Makaronai su kalakutienos faršu yra puikus būdas praturtinti savo mitybą sveikais ingredientais, o kūrybiškai pritaikyti įvairias prieskonių kombinacijas leis patiekalui suteikti unikalų skonį. Svarbiausia – mėgautis ne tik maistu, bet ir gaminimo procesu!
Šaltinis: https://www.eatingwell.com/
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.