Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Mėsos patiekalai

Austriškas jautienos guliašas – tobulai minkšta mėsa

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-07-02
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Austriškas jautienos guliašas
Austriškas jautienos guliašas

Austriškas jautienos guliašas – tai klasikinis troškinys, kuriame dera lėtai virta mėsa, karamelizuoti svogūnai ir sodrus prieskonių mišinys.

Austriškas jautienos guliašas: receptas

Šis patiekalas puikiai tinka jaukiems savaitgalio pietums ar šventiniam stalui.

Ingredientai:

  • 100 g taukų
  • 1,25 kg svogūnų
  • 2 skiltelės česnako
  • 1 valg. š. pomidorų tyrės
  • 2 valg. š. saldžiosios paprikos
  • 1½ valg. š. aštriosios paprikos (pagal skonį)
  • ½ arb. š. kmynų
  • 1 arb. š. rudojo cukraus
  • 1½ arb. š. druskos
  • Šiek tiek maltų juodųjų pipirų
  • 2 arb. š. obuolių acto
  • 1,5 kg jautienos
  • 1 valg. š. kapotų plokščiųjų petražolių

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti taukus dideliame puode ir kepti griežinėliais pjaustytus svogūnus, kol jie taps tamsiai auksinės spalvos. Sudėti trintą česnaką, kepti dar minutę, tada įmaišyti pomidorų tyrę, saldžiąją ir aštrią paprikas, sutrintus kmynus, cukrų, druską, pipirus ir actą. Užpilti 1 l vandens.
2. Užvirti, tada sudėkite jautieną. Sumažinti kaitrą iki silpnos kaitros ir troškinti 2½ val. Dažnai patikrinti puodą ir pamaišyti, jei reikia – įpilti daugiau vandens, kad mėsa būtų apsemta. Patikrinti ar mėsa minkšta. Jei dar kieta – įpilti šiek tiek vandens ir virti dar šiek tiek. Kai mėsa išvirusi – ją išimti, o jei reikia – dar pavirti skystį, kad padažas sutirštėtų.
3. Patiekti guliašą pabarstytą šiek tiek kapotų petražolių, su virtomis bulvėmis, makaronais arba juoda rugine duona.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:Austriškas jautienos guliašasGuliašasIlgai virta jautienaJautienos guliašasJautienos patiekalai

AutoriusVaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Braškių putėsiai
Desertai

Braškių putėsiai – gaivus desertas popietei

2025-06-03
Šakšuka
Receptai

Šakšuka – gardiems jūsų pusryčiams

2025-04-14
„Tasty life“ sūrio užtepas su žolelėmis
Receptai

„Tasty life“ sūrio užtepas su žolelėmis

2024-01-20
Sluoksniuota burokėlių mišrainė
Receptai

Sluoksniuota burokėlių mišrainė

2024-01-13

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?