Ingredientai:
Tešlai:
Pienas – 500 ml
Šviežios mielės – 25 g
Cukrus – 150 ml
Maltas kardamonas – 1 v. š.
Miltai – 800 – 1000 ml
150 g margarino ar sviesto
1 a. š. druskos
Įdarui
3 v. š. minkšto margarino ar sviesto
3 v. š. malto cinamono
3 v. š. cukraus
1 a. š. vanilės
1 kiaušinis
Kaip gaminti:
Ištirpinti mieles šiltame piene. Suberti cukrų, druską, kardamoną. Persijoti į tešlą pusę miltų. Išmaišyti, suberti likusius miltus ir sudėti minkštą sviestą. Užminkyti tešlą (minkyti ne mažiau kaip 10 min.), uždengti ir šiltai kildinti 30 – 40 min., kol pakils dvigubai.
Padalinti tešlą į dvi dalis. Kiekvieną dalį iškočioti į 50 – 40 cm dydžio 0,5 – 1 cm storio keturkampį. Ištepti minkštu sviestu ir pabarstyti cinamonu, sumaišytu su cukrumi ir vanile (jeigu mėgstate, galite pabarstyti razinų ar kitų mėgiamų džiovintų vaisių, migdolų, kokosų…).
Suvynioti tešlą kaip vyniotinį ir supjaustyti 3 – 4 cm pločio gabaliukais. Kiekvieną gabaliuką per vidurį prispausti pirštais.Iškloti skardą kepimo popieriumi, sudėti bandeles „siūle” į apačią, patepti išplaktu kiaušiniu ir pabarstyti cukrumi. Kepti iki 200C įkaitintoje orkaitėje 10 – 15 min.
Skanaus!