Banoffee tortas – sujungia viską, ko galima trokšti viename kąsnyje: trapų sausainių pagrindą, šilkinę sviestinę karamelę, gaivius bananus ir purią plaktą grietinėlę. Saldus desertas, kuris nepaliks abejingų.
Banoffee tortas: receptas
Tai desertas, kuriam nereikia jokių papildymų – jis iškalbingas pats savaime. Idealus pasirinkimas, kai norisi kažko įspūdingo be didelių pastangų.
Ingredientai:
Pagrindui:
- 150 g sausainių be priedų (apie 10 vnt.)
- 75 g sviesto
Karameliniam įdarui: - 75 g sviesto
- 75 g šviesaus muskovado cukraus
- 397 g riebinto sutirštinto pieno (skardinė)
- 1 arb. š. vanilės ekstrakto
Viršutiniam sluoksniui: - 300 ml riebios grietinėlės
- 3 bananai (supjaustyti griežinėliais)
- 50 g juodojo šokolado (ištirpinto) arba kakavos miltelių
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Iškloti 20 cm skersmens atsegamo torto kepimo formos dugną kepimo popieriumi.
2. Pagrindui sausainius sutrinti iki smulkių trupinių, sviestą ištirpinti ant silpnos kaitros. Abu ingredientus sumaišyti dubenyje iki vientisos masės. Masę dėti į formos dugną ir tolygiai paskirstyti bei paspausti šaukšto nugarėle. Dėti į šaldytuvą 15 min.
3. Karameliniam sluoksniui sviestą ir cukrų sudėti į nedidelį puodą ir maišant kaitinkite ant silpnos kaitros kol ištirps ir susijungs. Įpilti sutirštinto pieno, užvirinti ir virti nuolat maišant 2-3 min – svarbu nepervirti, kad masė netaptų grūdėta. 4. Įmaišyti vanilės ekstraktą ir supilti į formą ant pagrindo. Statyti į šaldytuvą mažiausiai 1 val.
5. Grietinėlę išplakti kol susiformuos minkštos viršūnėlės.
6. Ant atvėsusio karamelinio sluoksnio tvarkingai išdėlioti bananų griežinėlius. Ant jų užtepti ar konditeriniu maišeliu išspausti plaktą grietinėlę, išlyginti paviršių. Vėl dėto į šaldytuvą maždaug 1 val.
7. Išimti pyragą iš formos ir viršų papuošti ištirpintu šokoladu arba apibarstyti kakavos milteliais.
Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.