Kepta avižinė košė – puikus pasirinkimas norintiems sočių, maistingų ir natūraliai saldžių pusryčių ar sveiko deserto.
Kepta avižinė košė: receptas
Ši kepta košė – ne tik gardus, bet ir maistingas pasirinkimas, suteikiantis energijos visai dienai. Patiekiant košė galima pagardinti riešutais, šviežiomis uogomis ar tarkuotu šokoladu.
Ingredientai:
- 2 bananai
- 1 morka (vidutinio dydžio)
- 1 stikl. avižinių dribsnių
- 0,5 stikl. šokoladiniai baltymai
- Šiek tiek cinamono
- 2 stikl. avižų pieno
- 2 valg. š. graikiško jogurto
- 3 datulės
- 1 arb. š. riešutų sviesti
- 2 valg. š. varškės
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Kepimo inde sutrinti bananus šakute iki kreminės konsistencijos.
2. Ant bananų suberti avižinius dribsnius.
3. Morką smulkiai sutarkuoti ir sudėti ant dribsnių.
4. Berti šiek tiek cinamono ir šokoladinių baltymų.
5. Supilti avižinį pieną. Tikslus pieno kiekis gali kisti, jo reikia tiek, kad košės konsistencija būtų skystoka, kad avižos galėtų išbrinkti.
6. Orkaitę įkaitinti iki 185 laipsnių temperatūros ir košę kepti apie 40-50 min.
7. Kremui paruošti į maisto smulkintuvą sudėti graikišką jogurtą, datules, riešutų sviestą ir varškę. Sutrinti iki vientisos konsistencijos.
8. Košei iškepus ją atvėsinti ir tuomet supilti paruoštą kremą. Jį paskleisti per visą paviršių ir košę perkelti į šaldytuvą bent kelioms valandoms.
Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Monika. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.