Barbra Streisand mėgstamiausias šokoladinis pyragas – šis sodraus šokoladinio skonio tortas su švelniu, drėgnu biskvitu ir aksominiu ganašo sluoksniu yra tikras malonumas šokolado mėgėjams. Jis pasižymi išraiškingu, bet subalansuotu skoniu.
Barbra Streisand mėgstamiausias šokoladinis pyragas: receptas
Šis tortas yra puikus pasirinkimas ypatingoms progoms – gimtadieniams, šventėms ar tiesiog tada, kai norisi pasilepinti prabangiu desertu. Puikiai dera su puodeliu kavos ar arbatos.
Ingredientai:
- 280 g sviesto (minkšto)
- 600 g cukraus
- 3 kiaušiniai
- 2 arb. š. vanilės ekstrakto
- 110 šokolado (ištirpinto)
- 375 g miltų
- 3 arb. š. sodos
- 1⁄2 arb. š. druskos
- 3⁄4 stikl. pasukų
- 325 ml vandens (verdančio)
- 200 g migdolų (skrudintų, smulkintų)
Ganašas:
- 500 g šokolado gabaliukų
- 175 ml grietinėlės (riebios, 36%)
- 2 valg. š. sviesto (supjaustyto gabaliukais)
- 1 arb. š. vanilės ekstrakto
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:- Ištepti sviestu ir pabarstyti miltais dvi 23 cm skersmens torto formas. Miltų perteklių išpilti.
- Dideliame dubenyje išplakti sviestą ir cukrų, kol masė taps puri ir šviesi, apie 1–2 min.
- Įmušti kiaušinius, supilti vanilės ekstraktą ir plakti kol gerai susimaišys.
- Šokoladą ištirpinti ir supilti į kiaušinių masę. Dar plakti 1–2 min.
- Atskirame dubenyje sumaišyti miltus, kepimo sodą ir druską.
- Į šokolado masę sudėti dalį miltų, išmaišyti. Tuomet supilti dalį pasukų – išmaišyti. Sudėti likusius miltus, išmaišyti ir supilti likusias pasukas. Dar kartą išmaišyti.
- Plakti kol tešla taps vientisa.
- Plakant mažu greičiu pilti verdantį vandenį ir plakti kol masė taps lygi. (Tešla bus skysta.)
- Supilti tešlą į paruoštas kepimo formas.
- Orkaitę įkaitinti iki 175 C temperatūros ir biskvitus kepti 35–40 min, patikrinti mediniu pagaliuku ar iškepė.
- Leisti atvėsti kepimo formose 10–15 min.
- Tuomet perkelti ant grotelių ir palikti pilnai atvėsti.
Ganašui:
- Ištirpinti šokolado gabaliukus su grietinėle ir maišyti kol masė taps vientisa.
- Įmaišyti sviestą ir vanilę.
- Uždengti ir padėti į šaldytuvą 1–1,5 val, kol ganašas taps standus ir lengvai tepamas.
- Aptepti pirmąjį biskvitą šiek tiek daugiau nei 1/3 ganašo.
- Uždėti antrąjį sluoksnį ir aptepkite visą tortą likusiu ganašu.
- Įspausti migdolų skilteles į šonus.
- Šaldyti tortą 3–4 val, kad ganašas sutvirtėtų ir tortą būtų lengviau pjaustyti.
Recepto šaltinis https://www.food.com/?ref=nav
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.