-1.1 C
Vilnius
Pirmadienis, 17 kovo, 2025

Barbra Streisand mėgstamiausias šokoladinis pyragas

Barbra Streisand mėgstamiausias šokoladinis pyragas – šis sodraus šokoladinio skonio tortas su švelniu, drėgnu biskvitu ir aksominiu ganašo sluoksniu yra tikras malonumas šokolado mėgėjams. Jis pasižymi išraiškingu, bet subalansuotu skoniu.

Barbra Streisand mėgstamiausias šokoladinis pyragas: receptas

Šis tortas yra puikus pasirinkimas ypatingoms progoms – gimtadieniams, šventėms ar tiesiog tada, kai norisi pasilepinti prabangiu desertu. Puikiai dera su puodeliu kavos ar arbatos.

Ingredientai:

  • 280 g sviesto (minkšto)
  • 600 g cukraus
  • 3 kiaušiniai
  • 2 arb. š. vanilės ekstrakto
  • 110 šokolado (ištirpinto)
  • 375 g miltų
  • 3 arb. š. sodos
  • 1⁄2 arb. š. druskos
  • 3⁄4 stikl. pasukų
  • 325 ml vandens (verdančio)
  • 200 g migdolų (skrudintų, smulkintų)

Ganašas:

  • 500 g šokolado gabaliukų
  • 175 ml grietinėlės (riebios, 36%)
  • 2 valg. š. sviesto (supjaustyto gabaliukais)
  • 1 arb. š. vanilės ekstrakto

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

  1. Ištepti sviestu ir pabarstyti miltais dvi 23 cm skersmens torto formas. Miltų perteklių išpilti.
  2. Dideliame dubenyje išplakti sviestą ir cukrų, kol masė taps puri ir šviesi, apie 1–2 min.
  3. Įmušti kiaušinius, supilti vanilės ekstraktą ir plakti kol gerai susimaišys.
  4. Šokoladą ištirpinti ir supilti į kiaušinių masę. Dar plakti 1–2 min.
  5. Atskirame dubenyje sumaišyti miltus, kepimo sodą ir druską.
  6. Į šokolado masę sudėti dalį miltų, išmaišyti. Tuomet supilti dalį pasukų – išmaišyti. Sudėti likusius miltus, išmaišyti ir supilti likusias pasukas. Dar kartą išmaišyti.
  7. Plakti kol tešla taps vientisa.
  8. Plakant mažu greičiu pilti verdantį vandenį ir plakti kol masė taps lygi. (Tešla bus skysta.)
  9. Supilti tešlą į paruoštas kepimo formas.
  10. Orkaitę įkaitinti iki 175 C temperatūros ir biskvitus kepti 35–40 min, patikrinti mediniu pagaliuku ar iškepė.
  11. Leisti atvėsti kepimo formose 10–15 min.
  12. Tuomet perkelti ant grotelių ir palikti pilnai atvėsti.

Ganašui:

  1. Ištirpinti šokolado gabaliukus su grietinėle ir maišyti kol masė taps vientisa.
  2. Įmaišyti sviestą ir vanilę.
  3. Uždengti ir padėti į šaldytuvą 1–1,5 val, kol ganašas taps standus ir lengvai tepamas.
  4. Aptepti pirmąjį biskvitą šiek tiek daugiau nei 1/3 ganašo.
  5. Uždėti antrąjį sluoksnį ir aptepkite visą tortą likusiu ganašu.
  6. Įspausti migdolų skilteles į šonus.
  7. Šaldyti tortą 3–4 val, kad ganašas sutvirtėtų ir tortą būtų lengviau pjaustyti.

Recepto šaltinis https://www.food.com/?ref=nav

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Vaida Bučinskienė
Vaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Įdomūs video:

Taip pat skaitykite: