Benedikto kiaušiniai namuose ant sūrio vaflių – tai prabangus ir išskirtinis patiekalas, puikiai tinkantis ypatingiems pusryčiams ar vėlyviesiems savaitgalio pietums. Klasikiniai, kreminiai hollandaise padažu apgaubti, tobulo minkštumo ir tekantys Benedikto kiaušiniai čia įgauna naują skonį, kai vietoj įprastos duonos naudojami lengvi, purūs ir šiek tiek traškūs vafliai.
Benedikto kiaušiniai namuose ant sūrio vaflių: receptas
Tai ne tik vizualiai įspūdingas, bet ir nepaprastai gardus pusryčių pasirinkimas, sujungiantis klasikinę eleganciją su šiuolaikiniu komforto maistu!
Ingredientai:
- 3 kiaušinių tryniai
- 3 kiaušinių baltymai
- 1 valg. š. cukraus
- Žiupsnis druskos
- 0,5 arb. š. kepimo miltelių
- 150 g miltų
- 85 g išlydyto sviesto
- 170 ml pieno
- 80 g tarkuoto comte sūrio
- 70 g sūrio (mocarelos ir čederio)
- 1 valg. š. raudonėlių
- Keli griežinėliai šoninės
Hollandaise padažui:
- 3 kiaušinio tryniai
- ~70 ml lydyto sviesto
- šlakelis citrinos sulčių
- druska ir balti pipirai pagal skonį
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Iškepti vaflius – kiaušinio trynius gerai išmaišome su cukrumi, druska ir raudonėliais.
2. Atskirai išplakti baltymus taip, kad apvertus dubenį jie neiškristų, o liktų vietoje.
3. Į trynius įmaišyti pieną, vėliau tarkuotą mocarelą su čederiu.
4. Įsijoti miltus su kepimo milteliais ir išmaišyti.
5. Masė taps labai tiršta, tad po truputį įmaišyti išlydytą sviestą. Vėliau atsargiai įmaišyti baltymus.
6. Tešlą palaikyti uždengtą rankšluosčiu 20 min ir tuomet kepti vaflius, kol gražiai paruduos.
7. Kol kepa vafliai šoninės juosteles pakepinti keptuvėje kol taps traškios. Atidėti.
8. Ant iškeptų vaflių dėti benedikto kiaušinį, pilti hollandaise padažo ir išdėlioti traškią šoninę ir galiausiai užtarkuoti comte sūrio.
9. Išvirti Benedikto kiaušinius – užvirti vandenį, sumažinti iki kiek didesnės nei vidutinė ugnies.
10. Įpilti 1-2 valg. š. acto ir įberti 1 nubrauktą arb. š. druskos.
11Kiaušinį (geriausia kambario temperatūros) įmušti į žemą kavos puodelį.
12. Vandenį šaukštu gerai išsukti į vieną pusę ir į tą sūkurį puodelio pagalba įleisti kiaušinį ir virti 4-4,5 min.
13. Ištraukti kiaurasamčiu.
14. Paruošti Hollandaise padažą – kiaušinio trynius sudėti į dubenį ir jį pastatyti ant garų vonelės ir nuolat stipriai maišyti rankiniu plaktuvu.
15. Įspausti šiek tiek citrinos sulčių.
16. Kai tryniai sušyla (patikrinti pirštu) – nuolat plakant labai maža srovele pilti sviestą (sviesto naudoti tiek, kol gausis norima padažo konsistencija).
17. Padažas turi gautis kreminės konsistencijos, tuomet pagardinti druska ir pipirais.
Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Austė. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.