Braškiniai ledai – tai gaivus desertas, kuriame dera lengvumas, kreminė tekstūra ir natūralus vaisių skonis. Jie ruošiami be ledų gaminimo aparato, tačiau rezultatas – švelnūs, tirpstantys burnoje, gaivūs ledai.
Braškiniai ledai: receptas
Puikus pasirinkimas karštai dienai ar ypatingai progai, kai norisi gaivaus, lengvo ir rankų darbo deserto.
Ingredientai:
- 200 ml grietinėlės (riebios)
- 100 g natūralaus jogurto
- 400 g braškių
- 2 valg. š. cukraus pudros
- 1 valg. š citrinos sulčių
- 4 kiaušiniai (naudojami 2 sveiki kiaušiniai ir 2 tryniai)
- 100 g smulkaus cukraus
- žiupsnelis smulkios druskos
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Grietinėlę išplakti iki minkštų viršūnėlių. Atsargiai įmaišyti jogurtą ir atidėti.
2. Braškes, cukraus pudrą ir citrinos sultis sudėti į trintuvą ar virtuvinį kombainą ir sutrinti iki vientisos tyrės. Atidėti.
3. Karščiui atspariame dubenyje sumaišyti visus kiaušinius, trynius, smulkų cukrų ir žiupsnelį druskos. Dubenį padėti ant puodo su lengvai verdančiu vandeniu (svarbu, kad dubens dugnas neliestų vandens) ir nuolat maišant kaitinti kol masė pasieks 70 °C temperatūrą. Nukelti nuo kaitros ir plakikliu plakti kol masė taps šviesi, puri ir bent trigubai padidės.
4. 100 ml braškių tyrės atidėti į atskirą dubenėlį. Likusią tyrę įmaišyti į išplaktą kiaušinių masę.
5. Trečdalį kiaušinių masės įmaišyti į grietinėlę, kad masė šiek tiek suskystėtų, tuomet atsargiai įmaišyti likusią masę. Supilti į indą su dangteliu, tinkamą šaldyti.
6. Ant viršaus užpilti atidėtą braškių tyrę ir kelis kartus perbraukti šaukštu, kad susidarytų raštai. Uždengti ir dėti į šaldiklį bent 4 val arba kol sustings.
7. Prieš patiekiant palaikyti kambario temperatūroje 10–15 min.
Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.