Braškinis tiramisu – gaivus ir lengvas vasaros desertas, kuriame subtiliai dera kreminis maskarponės sluoksnis, sultingos uogos ir sirupe pamirkyti damų piršteliai.
Braškinis tiramisu: receptas
Tiramisu puikiai tinka tiek šventėms, tiek kasdieniam pasilepinimui, o pastovėjęs per naktį tampa dar gardesnis.
Ingredientai:
- Sirupui:
- 125 ml vandens
- 2 valg. š. cukraus
Kremui: - 250 g maskarponės
- 70 g cukraus pudros
- 4 valg. š. trintų braškių
- 1 citrina (žievelė ir sultys)
- 250 ml grietinėlės (35% riebumo)
Tiramisu: - 300 g braškių
- 2 valg. š. cukraus
- 200 g damų pirštelių
Papuošti: - ~600 g braškių (tikslus kiekis priklauso nuo naudojamos formos dydžio ir puošybos būdo)
- Šviežios mėtos lapeliai
Gaminimo eiga:
1. Pasiruošti visus gaminimui reikalingus ingredientus.

2. Dubenėlyje sumaišyti vandenį su cukrumi. Maišyti kol cukrus ištirps. Atidėti.

3. Saują braškių dėti į nedidelį maisto smulkintuvą ir sutrinti.

4. Trintas braškes perkelti į indelį ir atidėti.

5. Į plakimo dubenį sudėti maskarponę ir cukraus pudrą.

6. Ten pat sudėti trintas braškes ir nutarkuotą citrinos žievelę, įspausti šiek tiek sulčių.

7. Viską išplakti iki kreminės konsistencijos (neperplakti). Plaktuvui sukantis pamažu supilti grietinėlę ir tuomet kremą išplakti vidutiniu greičiu iki kol taps tirštas ir kreminis, tvirtas kremas.

8. Braškes supjaustyti griežinėliais ir sudėti į dubenį. Apiberti cukrumi. Išmaišyti ir atidėti.

9. Į pasirinktą indą dėti šiek tiek kremo ir paskleisti ant dugno.

10. Damų pirštelius akimirkai merkti į paruoštą sirupą ir išdėlioti indo dugne.

11. Ant sausainių sluoksniuo paskleisti braškių griežinėlius.

12. Viską uždengti kremo sluoksniu.

13. Tuomet vėl sausainius merkti į sirupą ir išdėlioti ant kremo sluoksnio.

14. Ant sausainių paskleisti likusį kremą.

15. Tiramisu papuošti pjaustytomis braškėmis ir mėtų lapeliais.

16. Perkelti į šaldytuvą kelioms valandoms, geriausia per naktį, kad skoniai susimaišytų ir desertas taptų itin minkštas.

Nuotraukos: Vaida Bučinskienė