Now Reading
Kriaušės vyne

Kriaušės vyne

Kriaušės vyne

Jums reikės:

3 kriaušių
1 šaukšto citrinos sulčių
1 l sauso raudonojo vyno
120 ml apelsinų sulčių
1 cinamono lazdelės
3 – 4 kvapiųjų pipirų žirnelių
2 – 3 gvazdikėlių
1 anyžio žvaigždutės
vanilinio cukraus
100 g cukraus
1 apelsino
plaktos grietinėlės arba vanilinių ledų

Kaip gaminti: 

Kriaušes nulupkite ir atsargiai išimkite sėklas. Aukštame inde sumaišykite citrinų sultis su vandeniu, ten įmerkite kriaušes ir šiek tiek palaikykite. Į aukštą puodą supilkite vyną, apelsinų sultis, įdėkite cinamono lazdelę, kvapiuosius pipirus, anyžį, įberkite paprastą ir vanilinį cukrų. Kriaušes išimkite iš citrininio vandens ir sumerkite į vyną. Ant mažos ugnies pavirkite 20 min. Po 15 min įdėkite apelsino griežinėlių. Kriaušes palikite vyne, kol atvės. Geriausia – per naktį. Patiekite kaip desertą su plakta grietinėle arba vaniliniais ledais.

See Also
Avižinė košė su obuoliais ir cinamonu

Skanaus!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top