Jums reikės:
3 kriaušių
1 šaukšto citrinos sulčių
1 l sauso raudonojo vyno
120 ml apelsinų sulčių
1 cinamono lazdelės
3 – 4 kvapiųjų pipirų žirnelių
2 – 3 gvazdikėlių
1 anyžio žvaigždutės
vanilinio cukraus
100 g cukraus
1 apelsino
plaktos grietinėlės arba vanilinių ledų
Kaip gaminti:
Kriaušes nulupkite ir atsargiai išimkite sėklas. Aukštame inde sumaišykite citrinų sultis su vandeniu, ten įmerkite kriaušes ir šiek tiek palaikykite. Į aukštą puodą supilkite vyną, apelsinų sultis, įdėkite cinamono lazdelę, kvapiuosius pipirus, anyžį, įberkite paprastą ir vanilinį cukrų. Kriaušes išimkite iš citrininio vandens ir sumerkite į vyną. Ant mažos ugnies pavirkite 20 min. Po 15 min įdėkite apelsino griežinėlių. Kriaušes palikite vyne, kol atvės. Geriausia – per naktį. Patiekite kaip desertą su plakta grietinėle arba vaniliniais ledais.
Skanaus!