Braškių putėsiai – tai švelnus ir elegantiškas desertas, kuriame dera gaivus vaisių lengvumas ir šilkinė, puri tekstūra. Ryškus braškių skonis susilieja su švelniu kremiškumu ir subtiliu saldumu, o lengvi putėsiai tirpsta burnoje.
Braškių putėsiai: receptas
Tai tobulas pasirinkimas, kai norisi kažko gaivaus, šventiško ir švelnaus.
Ingredientai:
- 5 g želatinos
- 500 g prinokusių braškių
- 1 valg. š. citrinos sulčių
- 5 valg. š. smulkaus cukraus
- 2 kiaušinių baltymai
- 200 ml riebios grietinėlės
- 1 arb. š. vanilės ekstrakto
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Užpilti želatinos dubenėlyje šaltu vandeniu ir palikti kol išbrinks.
2. Tuo tarpu sutrinti pusiau pjaustytas braškes, citrinos sultis ir 1 šaukštą cukraus maisto smulkintuvu iki vientisos masės. 100 g tyrės atidėti į šaldytuvą – ji bus naudojama patiekiant, ant putėsių viršaus.
3. Želatiną pakaitinti (bet neužvirti) kol suskystės ir sudėti į nedidelį dubenėlį su 2 šaukštais braškių tyrės. Gerai išmaišyti.
4. Išplakti kiaušinių baltymus iki standžių putų. Sudėti likusius 4 šaukštus cukraus ir dar kartą išplakti, kol masė taps standi, lygi ir blizgi.
5. Grietinėlę kartu su vanilės ekstraktu išplakti iki vidutinio standumo. Dideliu šaukštu įmaišyti likusią braškių tyrę, tada želatinos mišinį – viską kruopščiai sumaišyti. Atsargiai įmaišyti baltymus. Supilstyti putėsius į stiklines, uždengti ir šaldyti mažiausiai 2 valandas, kol sustings.
6. Patiekiant ant kiekvienos stiklinės užpilti šaukštą atidėtos braškių tyrės ir papuošti perpjauta braške.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.