Braškių tartaletė su virtu kremu – tai elegantiškas ir vasariškai gaivus braškių pyragas, kuris sužavi ne tik skoniu, bet ir išvaizda.
Braškių tartaletė su virtu kremu: receptas
Puikiai tinka ypatingoms progoms ar kaip gardus desertas vasaros popietei.
Ingredientai:
Tešlai:
- 100 g sviesto (kambario temperatūros)
- 50 g cukraus pudros
- 2 kiaušinių tryniai
- 200 g kvietinių miltų
- ¼ arb. š. smulkios druskos
Kremui: - 300 ml pieno (riebesnio)
- 1 atb. š.vanilės pupelių pastos
- žiupsnelis druskos
- 2 kiaušinių tryniai
- 50 g smulkaus cukraus
- 2 valg. š. kukurūzų krakmolo
- 30 g sviesto
Papuošimui: - 500 g braškių
- 1 valg. š. smulkaus cukraus
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Pagaminti tešlai sudėti sviestą ir cukraus pudrą į maisto smulkintuvą ir plakti kol susijungs. Sudėti kiaušinių trynius ir dar kartą suplakti, kol masė taps vientisa. Tuomet suberti miltus su druska ir plakti kol pradės formuotis tešla. Suformuoti kamuolį, suploti į diską, suvynioti ir dėti į šaldytuvą maždaug 30 min.
2. Kremui kaitinti pieną su vanilės pasta ir druska ant silpnos kaitros, kol pradės garuoti. Tuo metu kiaušinių trynius, cukrų ir kukurūzų krakmolą sumaišyti dubenyje iki vientisos tirštos masės. Lėtai, plona srovele, nuolat maišant, supilti karštą pieną.
3. Supilti masę atgal į puodą ir virti ant nedidelės kaitros nuolat maišant, kol sutirštės. Nukelti nuo kaitros ir įmaišyti sviestą, kol visiškai ištirps. Supilti kremą į dubenį, paviršių uždengti maistine plėvele taip, kad liestųsi prie kremo ir atvėsinti. Tada dėti į šaldytuvą.
4. Atvėsintą tešlą iškočioti ant lengvai miltuoto paviršiaus į maždaug 30 cm skersmens apskritimą. Iškloti 23 cm skersmens trapios tešlos pyrago formą su nuimamais kraštais. Lengvai prispausti tešlą prie formos kraštų ir dugno, kraštus palikti šiek tiek išsikišusius, o perteklių nupjauti. Dugno paviršių subadyti šakute ir dėti į šaldytuvą dar 30 min.
Įkaitinti orkaitę iki 200 °C temperatūros.
5. Formą su tešla išimti iš šaldytuvo ir pastatyti ant kepimo skardos. Iš didelio kepimo popieriaus lapo suformuoti rutulį, tada jį ištiesti ir iškloti juo tešlą. Užberti kepimo pupelių, kad išlaikytų formą kepant.
6. Iškepti pyrago pagrindą apie 10-12 min, kol kraštai lengvai parus. Nuimti popierių su pupelėmis ir kepti dar 7-10 min, kol visas pagrindas taps auksinės spalvos ir traškus. Atvėsinti.
7. Braškes supjaustyti pusiau ir puseles apibarstyti cukrumi ir palikti 5 min, kol jos pradės leisti sultis. Išimti kremą iš šaldytuvo ir trumpai išmaišyti, kad taptų vientisas. Supilti jį į atvėsusį pyrago pagrindą ir tolygiai paskirstyti.
8. Papuošti braškėmis, išdėliojant jas ratu. Supjaustyti tartaletę griežinėliais ir patiekti.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.