Braškių trupiniuotis su migdolais – saldžios, sultingos braškės puikiai dera su švelniu migdolų aromatu, o trupininis viršus suteikia malonaus traškumo.
Braškių trupiniuotis su migdolais: receptas
Patiekiamas šiltas su šlakeliu šaltos grietinėlės, šis desertas ne tik džiugins skoniu, bet ir sukurs jaukią, nostalgišką nuotaiką.
Ingredientai:
Įdarui:
- 500 g braškių (be kotelių)
- 50 g smulkaus cukraus
- 25 g maltų migdolų
- 4 arb. š. vanilės ekstrakto
Trupinių sluoksniui:
- 110 g miltų
- 1 arb. š. kepimo miltelių
- 75 g šalto sviesto (supjaustyto kubeliais)
- 100 g migdolų drožlių
- 75 g rudojo cukraus
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti orkaitę iki 200 °C temperatūros. Sudėti nuvalytas braškes į pyrago kepimo indą (geriausia apvalų) ir pabarstyti cukrumi, maltais migdolų ir vanilės ekstraktu. Kelis kartus papurtyti indą, kad viskas tolygiai pasiskirstytų.
2. Trupinių sluoksniui suberti miltus ir kepimo miltelius į dubenį ir įtrinti šaltą, kubeliais supjaustytą sviestą tarp pirštų (arba naudoti virtuvinį kombainą). Mišinys turi priminti stambius avižinius dribsnius.
3. Įmaišyti migdolų drožles ir rudąjį cukrų šakute.
4. Užberti trupinių masę ant braškių įdaro, tolygiai paskirstyti ir švelniai prispausti prie kepimo indo kraštų.
5. Padėti indą ant kepimo skardos ir kepti orkaitėje apie 30 min, kol trupiniai taps auksiniai, o kraštuose ims burbuliuoti rausvos braškių sultys.
6. Prieš patiekiant leisti pastovėti apie 10 min.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.