Minkšti kokosiniai varškėčiai – tai puikus subalansuoto deserto ar sveikų pusryčių pasirinkimas. Varškės pagrindas, papildytas kokosų miltais ir manų kruopomis, sukuria malonią tekstūrą, o eritrolis suteikia natūralaus saldumo, išlaikant patiekalo lengvumą.
Minkšti kokosiniai varškėčiai: receptas
Patiekiami su jogurtiniu baltymų kremu, sultingais nektarinais ir traškiomis kokosų drožlėmis, varškėčiai tampa dar aromatingesni ir gaivesni. Tai tobulas balansas tarp natūralaus saldumo, švelnios tekstūros ir švelniai tropinių akcentų, kurie paverčia šį patiekalą ne tik maistingu, bet ir nepaprastai gardžiu.
Ingredientai:
- 2 kiaušiniai
- 700 g varškės (9%)
- 40 g kokosų miltų
- 40 g “Spelta” manų kruopų
- 2 valg. š. eritritolio (arba kito biraus saldiklio)
- 1 arb. š. kepimo miltelių
Patiekti: - 20 g baltymų miltelių (baltojo šokolado skonio)
- 1/2 (~100g) nektarino
- 80 g graikiško jogurto (4%)
- Kokoso traškučių
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Į dubenį sudėti varškę, įmušti kiaušinius, suberti kokosų miltus ir manų kruopas. Įberti eritrolio ir kepimo miltelių.
2. Viską gerai išmaišyti iki vientisos masės.
3. Tuomet rankomis suformuoti apvalius varškėčius.
4. Šaldymas: išdėlioti ant lentelės ar lėkštės (paliekant tarpus) ištiestos kepimo popieriumi ir varškėčius dėti į šaldiklį kelioms valandoms. Kai pilnai sušals, perkelti į maišelį ar dėžutę ir laikyti šaldiklyje.
5. Kepimas: atšildytus varškėčius sudėti į įkaitintą keptuvę ir kepti ant žemos kaitros iš abiejų pusių kol dailiai apskrus. Keptuvę uždengti dangčiu.
6. Patiekimui: sumaišyti jogurtą su baltymų milteliais ir patiekti lėkštėje kartu su keptais varškėčiais, nektarinais ir kokoso traškučiais.
Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Aurelija. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.