Now Reading
Bulvių apkepas

Bulvių apkepas

Bulvių apkepas

Jums reikės:


4 didelės bulvės
200 g tarkuoto brandinto sūrio
5 kiaušiniai
150 ml grietinėlės
2 šaukštai miltų
2 skiltelės česnako
2 svogūnai
pagal skonį druskos
šviežiai maltų juodųjų pipirų
100 g sviesto


Kaip gaminti:


Bulves labai švariai nuplaukite ir išvirkite su lupenomis. Palikite atvėsti, nulupkite ir supjaustykite griežinėliais. Svogūnus taip pat nulupkite ir supjaustykite griežinėliais. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Trynius išplakite su grietinėle, miltais, smulkintais česnakais, druska ir pipirais. Baltymus išplakite iki standžių putų ir atsargiai kabinant šaukštu iš apačios į viršų įmaišykite į trynių masę.

Kepimo indą ištepkite riebalais. Tada dėkite sluoksnį bulvių, svogūnų, pilkite šiek tiek kiaušinių plakinio ir berkite sūrio. Taip sluoksniuokite, kol skarda bus užpildyta. Ant viršutinio sluoksnio dėkite sviesto drožles ir kepkite apie 20 min.


Skanaus!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt