Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Bulvių patiekalai

Bulvių riekelių apkepas su grietinėle

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-04-28
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Bulvių riekelių apkepas su grietinėle
Bulvių riekelių apkepas su grietinėle

Bulvių riekelių apkepas su grietinėle – tobula komfortiška vakarienė, kuri sušildys ir nustebins savo skoniu. Paprastas, bet itin gardus patiekalas.

Bulvių riekelių apkepas su grietinėle: receptas

Patiekis su šviežiomis salotomis ar mėgstamais garnyrais, tai gali būti idealus pasirinkimas vakarienei.

Ingredientai:

  • 600 ml pieno
  • 2 česnako skiltelės
  • 3 lauro lapai
  • 2 čiobrelių šakelės
  • 1 poras
  • 400 ml grietinėlės (riebios)
  • 900 g bulvių
  • 6-8 riekelės rūkytos šoninės (neprivaloma)
  • gabalėlis sviesto (aptepimui)
  • 90 g kietojo sūrio
  • druska ir juodieji pipirai pagal skonį

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Į puodą supilti pieną, sudėti traiškytą česnaką, lauro lapus, čiobrelius ir plonais griežinėliais pjaustytą porą. Užvirinti, tada nukelti nuo kaitros ir leisti pastovėti 1 val, kad pienas sugertų visus skonius. Nukošti pieną ir išmesti daržoves bei žoleles.
2. Į didelį puodą supilti aromatizuotą pieną, supilti grietinėlę ir sudėti plonais griežinėliais pjaustytas bulves bei žiupsnį druskos. Užvirinti, kartais pamaišyti. Kai grietinėlė pradės burbuliuoti – iš karto nukelti puodą nuo kaitros. Pagardinti pipirais.
3. Jei naudojama šoninė, ją kepti keptuvėje kol taps auksinės spalvos ir traški. Atidėti ant popieriniais rankšluosčiais ištiestos lėkštės, kad sugertų riebalų perteklių. Tuomet susmulkinti kai atvės.
4. Ištepti didelį kepimo indą sviestu. Naudojantis kiaurasamčių dėkite maždaug pusę bulvių į indą, tada užpilti dalį grietinėlės mišinio. Sutarkuotį sūrį ir pusę jo pabarstyti ant bulvių, užberiant šoninės (jei naudojama). Sudėti likusias bulves, užpilti likusiu grietinėlės mišiniu ir apibarstyti likusiu sūriu.
5. Įkaitinti orkaitę iki 180 C temperatūros. Uždengti indą folija ir kepti 1 val.
6. Nuimti foliją, apibarstyti čiobreliais ir šviežiai maltais pipirais, tada kepti dar 30 min, kol viršus taps auksinės spalvos ir bulvės taps minkštos.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food


Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:Bulvių apkepasBulvių patiekalaiBulvių riekelių apkepas su grietinėle

AutoriusVaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Raudonųjų pupelių kukuliai pomidorų padaže
Receptai

Raudonųjų pupelių kukuliai pomidorų padaže

2025-04-10
Ryžių salotos su žaliuoju padažu
Receptai

Ryžių salotos su žaliuoju padažu

2025-03-14
Šokoladinis vyniotinis Yule Log: receptas, kuris sužavės visus
Desertai

Šokoladinis vyniotinis Yule Log: receptas, kuris sužavės visus

2025-01-20
Braškių salotos su vafliais
Desertai

Braškių salotos su vafliais

2024-01-20

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?