0.6 C
Vilnius
Ketvirtadienis, 23 sausio, 2025

Cezario salotos su vištiena

Ingredientai:

Salotos, Iceberg, galva, 1 vienetas
• Vištienos filė, ar kalakutiena, 400 gramų
• Ančiuviai, aliejuje, truputį
• Kiaušiniai, 4 vienetai
• Balta duona, kubeliai, pakepinti orkaitėje, 1 sauja
• Parmezano sūris, 200 gramų
• Agurkai, maži, 3 vienetai
• Poras, 1 vienetas
• Svogūnai, laiškai, truputį
• Česnakai, jei norite aštriau, 1 vienetas
• Krapai, truputį
• Grietinėlė, truputį
• Bazilikas, truputį
• Druska, pagal skonį
• Juodieji pipirai, pagal skonį

Kap gaminti?

Pirmiausia pamarinuojama mėsa: alyvų ar kitas aliejaus su citrinos sultimis, truputį česnako, druskos ir juodųjų pipirų. Po 25-30 min galima kepti, arba supjaustytą smulkiai arba visą krutinėlę viename gabale. Viena krūtinėlė vienam asmeniui.

Salotos suplėšomos į didelę lėkštę. Ant jų dedamas smulkiai juostelėmis supjaustytas agurkas, poras, svogūnai, virtas kiaušinis, karšta krūtinėlė, sutarkuotas parmezanas, barstomi duonos skrudučiai, ant visko pilamas padažas.

Padažas: į smulkintuvą (blenderį) dedamas tarkuotas parmezanas, 30 gr grietinės, 250 gr. grietinėlės, 1/2 indelio ančiuvių (galima ir daugiau), česnako galvutę, krapai, bazilikai, druska, pipirai. Viskas susmulkinama ir pilama ant salotų. Galima į padažą dėti daugiau įvairių prieskoninių žolelių, jeigu norisi.

Redakcija
Redakcija
Laikas.lt - įdomus ir gyvas portalas kiekvienam. Mūsų tikslas savo skaitytojams teikti išskirtines naujienas iš viso pasaulio. Čia rasite daugybę patarimų, istorijų bei puikių ir daugelio pamėgtų receptų. Lai kiekviena diena su mumis prasideda iš naujo!

Įdomūs video:

Taip pat skaitykite: