Cinamoninės bandelės (be pieno produktų) – kiekvienas kąsnis tai minkštas, sodraus skonio malonumas, kuriame dera saldumas, prieskoniai ir subtilus traškesys.
Cinamoninės bandelės (be pieno produktų): receptas
Tobulai tinka savaitgalio rytams, jaukioms popietėms ar šventinėms progoms.
Ingredientai:
Tešlai:
- 475 g kvietinių miltų
- 25 g kukurūzų krakmolo
- 7 g sausų mielių
- 50 g cukraus
- ½ arb. š. malto kardamono
- ½ arb. š. druskos
- 300-325 ml sojų pieno (arba migdolų pieno)
- 75 g veganiško margarino
Karamelės padažui:
- 75 g veganiško margarino
- 3 valg. š. auksaspalvio sirupo
- 3 valg. š.šviesaus rudojo cukraus
- žiupsnelis druskos
Cinamoniniam įdarui:
- 2 valg. š. šviesaus rudojo cukraus
- 2 arb. š. malto cinamono
- 50 g pekaninių karijų
- 200 g obuolių tyrės
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Iškloti kvadratinę kepimo formą kepimo popieriumi taip, kad jis dengtų dugną ir šonus.
2. Į didelį dubenį suberti miltus ir kukurūzų krakmolą. Sudėti mieles, cukrų, kardamoną ir druską, gerai išmaišyti.
3. Pieną pašildyti nedideliame puode arba mikrobangų krosnelėje, kol taps šiltas. Supilti į sausus ingredientus kartu su veganišku margarinu. Gerai išmaišyti, tada dėti ant šiek tiek miltais pabarstyto paviršiaus ir minkyti apie 5 min, kol tešla taps šilkinė, elastinga ir lygi.
4. Suformuoti tešlą į rutulį, grąžinti į dubenį, uždengti maistine plėvele ir palikti šiltoje, nuo skersvėjo apsaugotoje vietoje maždaug 1 val, kol padvigubės.
5. Tuo metu pasiruošti karamelinį padažą ir obuolių bei cinamono įdarą. Mažame puode ištirpinti veganišką margariną, auksaspalvį sirupą ir šviesų rudąjį cukrų. Įberti žiupsnelį druskos, pavirti 10 sek ir supilti į paruoštą kepimo formą.
6. Cinamoniniam įdarui nedideliame dubenėlyje sumaišyti rudąjį cukrų, cinamoną ir susmulkintus riešutus. Atidėti.
7. Darbo paviršių lengvai pabarstyti miltais. Išversti tešlą iš dubens ir minkyti apie 30 sek, kad pašalinti oro burbuliukus. Lėtai iškočioti tešlą į didelį, tvarkingą stačiakampį. Atsargiai paskleiskite obuolių tyrę, kad tolygiai padengtų tešlą. Pabarstyti cinamoniniu cukrumi ir riešutais.
8. Pradedant nuo ilgesnės kraštinės, susukti tešlą į tvarkingą ilgą suktinį. Nupjauti galus, kad būtų tvarkinga, ir supjaustyti į 9 vienodo dydžio ritinėlius. Sudėti juos į formą pjūviu į viršų. Uždengti maistine plėvele ir palikti šiltoje vietoje maždaug 45 min, kol bandelės pakils ir taps elastingos palietus.
9. Tuo metu įkaitinti orkaitę iki 180 °C temperatūros.
10. Nuimti plėvelę ir kepti bandeles orkaitės viduryje apie 30 min, kol taps auksinės rudos spalvos. Patiekti šiltas arba kambario temperatūros.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.