Citrininiai jogurto ledai – gaivūs, kreminiai naminiai citrininiai ledai yra puikus pasirinkimas desertui kai norisi ko nors lengvo, bet ypatingo. Šis desertas išsiskiria švelnia rūgštele, lengvu saldumu bei malonia tekstūra.
Citrininiai jogurto ledai: receptas
Ledai ruošiami be specialios ledų gaminimo mašinos, todėl lengvai pagaminami namuose. Puikiai tinka tiek kaip gardus dienos pabaigos akcentas, tiek kaip vaišės svečiams.
Ingredientai:
- 300 ml grietinėlės (36 % riebumo)
- 300 ml natūralaus riebaus jogurto
- 2 citrinų (smulkiai tarkuota žievelė ir sultys)
- 350 g cukraus
- 300 ml pieno
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Grietinėlę supilti į dubenį ir plakti tol, kol pakėlus plakiklį susidarys minkštos viršūnėlės. Įmaišyti jogurtą, citrinų žievelę ir sultis, cukrų bei pieną. Viską gerai išplakti, kol masė taps vientisa.
2. Supilti į 1,5 litro talpos negilų plastikinį indą, uždengti dangteliu ir šaldyti mažiausiai šešias valandas, geriausia per naktį, kol sustings.
3. Išėmus iš šaldiklio supjaustyti ledus gabalėliais ir sutrinti maisto smulkintuvu kol taps glotnūs ir kreminiai. Vėl sudėti į plastikinį indą, uždengti ir dėti atgal į šaldiklį iki patiekimo.
Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.