Ingredientai:
10-12 kiaušinio trynių
0,5 l riebaus pieno
0,5 l grietinės
100-200 g cukraus pudros
100 g balto ar rudo cukraus
1 vanilės ankštis
Gaminimas:
Pieną, grietinę ir perpus padalintą vanilę užkaitinkite. Tuomet atvėsinkite ir laikykite ties 70°C temperatūra.
Sumaišykite cukrų ir trynius, kol jie taps balti.
Iš lėto sumaišykite pieną ir trynius.
Tada išpilstykite masę į mažus indelius.
Skardą ištieskite kepimo popieriumi ir įpilkite vandens. Kepkite 160-170°C temperatūroje apie 20 min., kol įgis norimą tekstūrą.
Išimkite iš orkaitės ir laikykite šaldytuve nuo 1 iki 3 val.
Išėmę iš šaldytuvo, padenkite cukrumi. Cukrų uždeginkite.
Skanaus!
Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas kiekvienam. Mūsų tikslas savo skaitytojams teikti išskirtines naujienas iš viso pasaulio. Čia rasite daugybę patarimų, istorijų bei puikių ir daugelio pamėgtų receptų. Lai kiekviena diena su mumis prasideda iš naujo!