Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Aktualu

Daugiau niekada negerkite tokios arbatos. Pasak kinų, tai tikras nuodas

Redakcija
Autorius Redakcija
Publikuota: 2024-09-12
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Arbata galinti virsti nuodais antrą kartą nenaudoti
Arbata galinti virsti nuodais antrą kartą nenaudoti

Nors arbata yra laikomas vienu mėgstamiausių pasaulyje gėrimų, specialistai įspėja, kad ne visa arbata gali teigiamai veikti mūsų organizmus.

Šiandien ypač plačiai paplitusi rekomendacija vengti pasenusios arbatos ir niekada negerti vakarykščio užpilo!

Iš tiesų arbatą rekomenduojama vartoti tik per pirmąsias 15-20 minučių po užplikymo. Gėrimas, kuris pastovėjo ilgiau, turėtų būti išpilamas, nes gali tapti kenksmingas.

Kinai pasenusią arbatą lygina su gyvatės nuodais. Ypač žalinga yra ilgai laikyta arbata, nes neigiamai veikia žarnyną bei kepenis. Skaitykite toliau ir sužinokite visas to priežastis.

Kodėl reikėtų vengti gerti nebešviežią arbatą ir vartoti anksčiau užplikytas arbatos žoleles?

Kai arbata stovi kurį laiką, joje kaupiasi taninai ir sunkiai tirpstantys azoto junginiai.

Ant skysčio paviršiaus susidaro oksido plėvelė, kurioje yra magnio, kalcio, geležies ir baltymų. Skamba visai neblogai? Tačiau, deja, bet ji gali būti pavojinga, nes toje pačioje plėvelėje drauge randama ir guanino, kofeino bei teofilino. Būtent šios medžiagos gali pakenkti virškinimo traktui ir kepenims.

Kai arbata laikoma kambario temperatūroje, jos plėvelėje esantys organiniai junginiai ir taninai oksiduojasi, sudarydami idealią terpę patogeninei mikroflorai. Po 24 valandų šioje plėvelėje gali susidaryti pelėsis.

Jei pašildysite vakarykštį nuovirą, šie kenksmingi junginiai niekur nedings net ir užvirinus vandenį, ir vis tiek pateks į jūsų organizmą. Tai gali iššaukti alergiją, pilvo skausmus, įvairius sudirgimus ir net skrandžio opas.

Arbata galinti virsti nuodais

Kaip geriausia ruošti arbatą?

Kad arbata būtų gardi ir naudinga, specialistai rekomenduoja laikytis kelių paprastų taisyklių ruošiant šį gėrimą:

  • Rinkitės aukštos kokybės arbatą iš patikimo gamintojo
  • Arbatai virti naudokite tik šviežią, filtruotą vandenį be priemaišų
  • Kai kurioms arbatos rūšims reikalinga tam tikra vandens temperatūra, jos neturėtų būti užplikytos verdančiu vandeniu.
  • Laikykitės ant pakuotės pateiktų nurodymų.
  • Užplikytą arbatą palikite 3-4 minutėms, kad ji visiškai atskleistų savo skonį ir aromatą.
  • Tos pačios užplikytos arbatos naudoti pakartotinai nerekomenduojama, nes tai gali būti pavojinga sveikatai, todėl žoleles reikėtų išmesti iš karto po užplikymo.
  • Geriausia arbatą virti specialiuose porcelianiniuose arba moliniuose induose.
  • Neskubėkite gerti arbatos iškart po maisto. Mitybos specialistai rekomenduoja palaukti bent pusvalandį.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:arbataNuodinga arbata

AutoriusRedakcija
Laikas.lt - įdomus ir gyvas portalas kiekvienam. Mūsų tikslas savo skaitytojams teikti išskirtines naujienas iš viso pasaulio. Čia rasite daugybę patarimų, istorijų bei puikių ir daugelio pamėgtų receptų. Lai kiekviena diena su mumis prasideda iš naujo!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

15-oji „Mados infekcija“ jau pakeliui (foto)
Aktualu

15-oji „Mados infekcija“ jau pakeliui (foto)

2013-02-21
Išlukštenti LRT metų „Kalbos grynuoliai“ (Video)
Aktualu

Išlukštenti LRT metų „Kalbos grynuoliai“ (Video)

2011-05-06
Individualūs stilistės patarimai. Plaukų kirpimas pagal veido formą (441)
Naujienos

Individualūs stilistės patarimai. Plaukų kirpimas pagal veido formą (441)

2014-07-06
Europa žiemos gniaužtuose
Aktualu

Europa žiemos gniaužtuose

2010-12-01

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?