Duonos lazdelės su alyvuogėmis – šios duonos lazdelės yra paprastas ir skanus būdas pasigaminti šviežios duonos kepinį, kuris puikiai tiks kaip užkandis arba priedas prie pietų.
Duonos lazdelės su alyvuogėmis: receptas
Paprastai paruošiamos ir iškeptos lazdelės užkariaus kiekvieną, ieškantį šilto, kvapnaus kąsnio. Vietoj alyvuogių galima įmaišyti kitų priedų – tarkuoto čederio sūrio, sėklų ar net traškios šoninės gabalėlių.
Ingredientai:
- 1 kg stiprių kvietinių miltų
- 20 g druskos
- 20 g mielių (sausų)
- 800 ml šilto vandens
- 4 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 400 g žaliųjų alyvuogių (be skysčio)
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Ištepti du 2-3 litrų kvadratinės formos plastikinius indus aliejumi.
2. Į dubenį su tešlos kabliu maišytuve suberti miltus. Įberti druską vienoje dubens pusėje ir mieles kitoje. Supilti tris ketvirtadalius vandens ir pradėti maišyti lėtu greičiu. Kai tešla pradės jungtis – pamažu supilti likusį vandenį.
3. Maišyti dar 5-8 min vidutiniu greičiu. Tešla turėtų būti drėgna ir lengvai tempiama. Supilti alyvuogių aliejų ir maišyti dar dvi minutes. Sudėti alyvuoges ir maišyti kol jos tolygiai pasiskirstys.
4. Perkelti tešlą į aliejumi pateptus indus ir palikti, kad ji padidėtų bent tris kartus – apie valandą.
5. Iškloti kepimo skardas kepimo popieriumi arba silikonine danga ir įkaitinti orkaitę iki 220 C temperatūros.
6. Ant darbo paviršiaus gausiai pabarstyti miltų. Atsargiai išversti tešlą ant paviršiaus. Ji bus labai laisva ir skysta, tačiau taip ir turi būti. Elgtis atsargiai, kad būtų išlaikyta kuo daugiau oro tešloje.
7. Pabarstyti tešlos viršų miltais ir atsargiai ją ištempti į šiurkštų stačiakampį. Pradedant nuo ilgosios kraštinės supjaustyti tešlą į juosteles. Kiekvieną gabalėlį ištempti iki 20-25 cm ilgio. Išdėlioti po kelis gabaliukus ant paruoštos kepimo skardos, paliekant tarp jų tarpus.
8. Kepto tešlos lazdeles 10-15 min. Atvėsinti ant grotelių.
Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.