Dviejų ingredientų šokoladinis riešutų kremas – šis natūralus, naminės gamybos riešutų ir kakavos užtepas tai vos iš dviejų ingredientų pagamintas gardumynas, pasižymintis intensyviu lazdyno riešutų ir grynos kakavos skoniu. Be pridėtinio cukraus, konservantų ar nereikalingų priedų, jis puikiai tiks tepti ant skrebučių, naudoti desertuose ar tiesiog mėgautis šaukšteliu kaip saldžiu užkandžiu.
Dviejų ingredientų šokoladinis riešutų kremas: receptas
Sodraus skonio, švelnios tekstūros ir sveikesnė alternatyva įprastiems šokoladiniams kremams.
Ingredientai:
- 100 g neskaldytų nuluptų lazdyno riešutų
- 10 g nesaldintos 100 % grynos kakavos
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Suberti lazdyno riešutus į virtuvinį kombainą – geriausia naudoti mažą kombainą – ir smulkinti metaliniu peiliu 8-10 minučių, kol riešutai pirmiausia taps milteliais, o vėliau – blizgia pasta. Kas 3-4 min sustabdyti kombainą ir nubraukti masę nuo šonų, kol bus pasiekta reikiama konsistencija. Riešutų kremas turėtų priminti skystą žemės riešutų sviestą.
Perkelti riešutų pastą į nedidelį puodą.
2. Suberti kakavą į puodą su riešutų mase ir labai švelniai pakaitinti tik kelias sekundes, nuolat maišant, kol kakava ištirps. Perkelti į mažą dubenėlį ir patiekti.
3. Likusį kremą sudėti į stiklainį ar indelį su dangteliu. Šaldytuve, sandariai uždengus, kremas išsilaikys tris dienas.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.