Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Desertai

Gaivus vyniotinis su uogomis ir citrinų kremu

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-04-09
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Gaivus vyniotinis su uogomis ir citrinų padažu
Gaivus vyniotinis su uogomis ir citrinų padažu

Gaivus vyniotinis su uogomis ir citrinų kremu – šis desertas yra puikus pasirinkimas, jei norite patiekti kažką lengvo ir skanaus. Vyniotinis gaivus, saldus, šiek tiek rūgštus. Naudoti galima bet kokias savo mėgstamiausias uogas, taip desertas taps dar gardesnis.

Gaivus vyniotinis su uogomis ir citrinų kremu: receptas

Puikiai tinka tiek kasdieniam desertui, tiek šventėms, nes kiekvienas gabalėlis suteikia malonumą su kiekvienu kąsniu.

Ingredientai:

Biskvitui:

  • 75 g auksinio smulkaus cukraus
  • 3 kiaušiniai (dideli)
  • 75 g kvietinių miltų

    Įdarui:
  • 300 g įvairių uogų (avietės, gervuogės, mėlynės)
  • ½ citrinos (tik smulkiai tarkuota žievelė)
  • 4 valg. š. citrinų padažo
  • 180 g kreminio sūrio (mažesnio riebumo)
  • 2 arb. š. cukraus pudros

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 C temperatūros.
2. Ištiesti didelę kepimo skardą kepimo popieriumi ir lengvai apipurkšti aliejumi.
3. Suberti cukrų ir įmušti kiaušinius į didelį dubenį ir plakti elektriniu plaktuvu 6–8 min, arba kol masė taps šviesi ir sutirštės.
4. Persijoti miltus į masę ir švelniai įmaišyti šaukštu. Supilti į paruoštą formą ir šaukštu išlyginti, kol masė pasiskirstys tolygiai.
5. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 8–10 min, arba kol biskvitas taps elastingas prisilietus.
6. Leisti atvėsti 1–2 min, tada išversti ant didelio kepimo popieriaus lakšto. Atsargiai nulupti kepimo popierių ir uždengti švariu, drėgnu virtuviniu rankšluosčiu, palikti atvėsti.
7. Tuo tarpu sudėti uogas į didelį dubenį ir šakute šiek tiek sutrinti. Įberti citrinos žievelę, sudėti citrinų padažą, kreminį sūrį ir cukraus pudrą, gerai išmaišyti. Paskleisti ant biskvito tolygiu sluoksniu.
8. Naudojantis kepimo popieriumi, suvynioti biskvitą nuo vienos iš ilgesnių kraštinių.
9. Suvyniojus galima lengvai pabarstyti cukraus pudra, tuomet supjaustyti riekelėmis ir patiekti su papildomomis uogomis.

Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food


Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:desertaiDesertai su citrinų padažuGaivus vyniotinis su uogomis ir citrinų padažuSaldus vyniotinisVyniotinis su uogomis

AutoriusVaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

6 geriausiai besilydantys ir skaniausi sūriai keptam sūrio sumuštiniui
Receptai

6 geriausiai besilydantys ir skaniausi sūriai keptam sūrio sumuštiniui

2025-05-11
Jautiena su obuoliais
Receptai

Jautiena su obuoliais

2024-01-12
Mėsos kukuliai pomidorų ir paprikų padaže
Mėsos patiekalai

Mėsos kukuliai pomidorų ir paprikų padaže

2025-04-04
Ko negalima kepti ant griliaus?
Naudinga

Ko negalima kepti ant griliaus? Atsako šefas

2025-03-23

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?