Gaivus vyniotinis su uogomis ir citrinų kremu – šis desertas yra puikus pasirinkimas, jei norite patiekti kažką lengvo ir skanaus. Vyniotinis gaivus, saldus, šiek tiek rūgštus. Naudoti galima bet kokias savo mėgstamiausias uogas, taip desertas taps dar gardesnis.
Gaivus vyniotinis su uogomis ir citrinų kremu: receptas
Puikiai tinka tiek kasdieniam desertui, tiek šventėms, nes kiekvienas gabalėlis suteikia malonumą su kiekvienu kąsniu.
Ingredientai:
Biskvitui:
- 75 g auksinio smulkaus cukraus
- 3 kiaušiniai (dideli)
- 75 g kvietinių miltų
Įdarui: - 300 g įvairių uogų (avietės, gervuogės, mėlynės)
- ½ citrinos (tik smulkiai tarkuota žievelė)
- 4 valg. š. citrinų padažo
- 180 g kreminio sūrio (mažesnio riebumo)
- 2 arb. š. cukraus pudros
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 C temperatūros.
2. Ištiesti didelę kepimo skardą kepimo popieriumi ir lengvai apipurkšti aliejumi.
3. Suberti cukrų ir įmušti kiaušinius į didelį dubenį ir plakti elektriniu plaktuvu 6–8 min, arba kol masė taps šviesi ir sutirštės.
4. Persijoti miltus į masę ir švelniai įmaišyti šaukštu. Supilti į paruoštą formą ir šaukštu išlyginti, kol masė pasiskirstys tolygiai.
5. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 8–10 min, arba kol biskvitas taps elastingas prisilietus.
6. Leisti atvėsti 1–2 min, tada išversti ant didelio kepimo popieriaus lakšto. Atsargiai nulupti kepimo popierių ir uždengti švariu, drėgnu virtuviniu rankšluosčiu, palikti atvėsti.
7. Tuo tarpu sudėti uogas į didelį dubenį ir šakute šiek tiek sutrinti. Įberti citrinos žievelę, sudėti citrinų padažą, kreminį sūrį ir cukraus pudrą, gerai išmaišyti. Paskleisti ant biskvito tolygiu sluoksniu.
8. Naudojantis kepimo popieriumi, suvynioti biskvitą nuo vienos iš ilgesnių kraštinių.
9. Suvyniojus galima lengvai pabarstyti cukraus pudra, tuomet supjaustyti riekelėmis ir patiekti su papildomomis uogomis.
Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.