Ieškote paprastų, bet sočių bei maistingų pusryčių? Gardūs sumuštiniai su avokadu ir kiaušiniu – puikus patiekalas, kuris ne tik skanus, bet ir lengvai paruošiamas.
Patiekite su traškia skrudinta duona ir mėgaukitės pilnaverčiais pusryčiais, kurie suteiks energijos visai dienai. Štai išsamus receptas, kuris padės jums paruošti šį gardų patiekalą.
Jums reikės:
- 4 dideli kiaušiniai
- 1 prinokęs avokadas
- 4 riekelės duonos (pagal jūsų skonį: viso grūdo, rūgštaus arba be glitimo)
- druska ir pipirai pagal skonį
- pasirinktiniai pagardai:
- čili pipirų dribsniai
- šviežios žolelės (pvz., kalendros, petražolės ar svogūnų laiškai)
- laimų arba citrinų sultys
- fetos sūris arba vyšniniai pomidorai

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Ingredientų paruošimas: Paruoškite visus ingredientus. Avokadas turi būti prinokęs – tai užtikrins kreminę tekstūrą ir sodrų skonį. Prinokimą patikrinkite švelniai paspausdami odelę; ji turi šiek tiek įdubti.
2. Kiaušinių kepimas: Kiaušinius galite paruošti įvairiais būdais – plaktus, virtys ar keptus – priklausomai nuo jūsų pageidavimų.
- Plaktiniai kiaušiniai. Kiaušinius įmuškite į dubenį ir išplakite su žiupsneliu druskos ir pipirų. Įkaitinkite nelimpančią keptuvę ant vidutinės ugnies ir įpilkite šiek tiek sviesto arba alyvuogių aliejaus. Supilkite kiaušinius ir švelniai maišykite mentele, kol jie taps minkšti ir purūs, maždaug 2-3 minutes. Nuimkite nuo ugnies vos sustingus, nes jie dar šiek tiek kepa nuo likusio karščio.
- Virti kiaušiniai. Užvirinkite vandenį puode. Įpilkite šiek tiek acto (pasirinktinai), kad baltymai geriau sustingtų. Kiekvieną kiaušinį įmuškite į mažą dubenėlį ir atsargiai įpilkite į verdantį vandenį, po vieną. Virti maždaug 3-4 minutes, jei norite skysto trynio, arba ilgiau, jei norite kietesnių trynių. Išimti kiaurasamčiu ir nuvarvinti ant popierinio rankšluosčio.
- Kepti kiaušiniai: Įkaitinkite nedidelį kiekį aliejaus arba sviesto nelimpančioje keptuvėje ant vidutinės ugnies. Kiaušinius įmuškite tiesiai į keptuvę ir kepkite iki norimo iškepimo laipsnio – skystą, minkštą arba kietą. Pagardinti druska ir pipirais.
Kol kiaušiniai gaminami, paruoškite skrebučius ir avokadą:
- Įdėkite duonos riekeles į skrudintuvą arba ant grotelių. Skrudinkite iki norimo traškumo.
- Jei norite, galite patepti skrebučius plonu sviesto arba alyvuogių aliejaus sluoksniu, kad pagerintumėte skonį.
- Perpjaukite avokadą per pusę, išimkite kauliuką ir įdėkite minkštimą į dubenį. Švelniai jį sutrinkite šakute. Galite įspausti šiek tiek laimų arba citrinų sulčių, druskos ir pipirų. Įmaišius smulkintų žolelių, skonis taps dar sodresnis.
Kai visi ingredientai paruošti – sujunkite juos į sumuštinį:
- Sudėkite skrudintą duoną į lėkštę.
- Ant kiekvienos riekelės gausiai užtepkite sutrinto avokado.
- Uždėkite virtus kiaušinius – plaktus, virtus arba keptus.
- Jei pageidaujate, pabarstykite raudonaisiais pipirų dribsniais, kad suteiktų aštrumo, berkite susmulkinto fetos sūrio kremiškumui arba papuoškite šviežiomis žolelėmis, kad suteiktų spalvingumo ir skonio.
Jūsų gardūs avokado ir kiaušinių pusryčiai su skrudinta duona jau paruošti! Šis patiekalas ne tik gražiai atrodo, bet ir yra labai maistingas. Kiaušinių baltymų, sveikų avokado riebalų ir duonos skaidulų derinys – tai puikus dienos pradžios balansas.

Papildomi patarimai:
- Variacijos: Nesivaržykite pritaikyti šį receptą pagal savo poreikius. Galite pridėti supjaustytų pomidorų, agurkų ar rūkytos lašišos, kad paįvairintumėte skonį ir maistingumą.
- Jei skubate, sutrintą avokadą galite paruošti iš anksto. Laikykite jį sandariai uždarytame inde, kad jis nepatamsėtų.
- Šie pusryčiai yra turtingi vitaminais, mineralais ir antioksidantais. Avokadas žinomas dėl savo širdies sveikatai naudingų riebalų, o kiaušiniai yra aukštos kokybės baltymas bei svarbus maistingas elementas.
Šie avokado kiaušinių pusryčiai su skrudinta duona – tai puikus ir lengvas būdas pradėti dieną. Naudojant vos kelis paprastus ingredientus, galite sukurti ne tik skanų, bet ir maistingą patiekalą.
Nesvarbu, ar mėgausitės jais tingią savaitgalio dieną, ar greitų savaitės dienų pusryčių metu, šis receptas taps mėgstamu jūsų namuose. Taigi, griebkite ingredientus ir pradėkite gaminti – jūsų skonio receptoriai jums padėkos!
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.
Šaltinis:
https://www.fakake.com