2.5 C
Vilnius
Sekmadienis, 8 gruodžio, 2024

Itsliška duona, Ciabatta

Ingredientai:


kvietiniai miltai – 3-4 stiklinės,
mielės – 25 g, 
druska – 1/2 šaukštelio, 
cukrus – 2 šaukšteliai, 
šiltas vanduo arba pienas – 1/2 stiklinės, 
alyvuogių aliejus – 2 šaukštai, 
sezamo sėklos, 
aliejus – patepti skardai

Kaip gaminti:

Pusėje stiklinės šilto pieno ištirpiname mieles su cukrumi. Palaukiam 5min.
Į virtuvinį kombainą supilame miltus, druską, alyvuogių aliejų, ištirpintas mieles ir likusį pieną (arba vandenį). Plakame viską apie 15 min., greitu režimu. Tešla gausis lipni, tokia ir turi būti.
Pastatome gautą tešlą šiltai, kad pakiltų 30 min (aš statau į pašildytą ir atvėsusią orkaitę ~25ºC temperatūroje. Tešlą pridenkite rankšluosčiu.
Kepimo skardą patepame aliejumi ir pabarstome miltais, sudedame tešlą ir pabarstome ją sezamo sėklomis.
Kepti iki 230ºC temperatūros įkaitintoje orkaitėje 15–25 min.

Skanaus!  

Redakcija
Redakcija
Laikas.lt - įdomus ir gyvas portalas kiekvienam. Mūsų tikslas savo skaitytojams teikti išskirtines naujienas iš viso pasaulio. Čia rasite daugybę patarimų, istorijų bei puikių ir daugelio pamėgtų receptų. Lai kiekviena diena su mumis prasideda iš naujo!

Taip pat skaitykite: