Ingredientai:
kvietiniai miltai – 3-4 stiklinės,
mielės – 25 g,
druska – 1/2 šaukštelio,
cukrus – 2 šaukšteliai,
šiltas vanduo arba pienas – 1/2 stiklinės,
alyvuogių aliejus – 2 šaukštai,
sezamo sėklos,
aliejus – patepti skardai
Kaip gaminti:
Pusėje stiklinės šilto pieno ištirpiname mieles su cukrumi. Palaukiam 5min.
Į virtuvinį kombainą supilame miltus, druską, alyvuogių aliejų, ištirpintas mieles ir likusį pieną (arba vandenį). Plakame viską apie 15 min., greitu režimu. Tešla gausis lipni, tokia ir turi būti.
Pastatome gautą tešlą šiltai, kad pakiltų 30 min (aš statau į pašildytą ir atvėsusią orkaitę ~25ºC temperatūroje. Tešlą pridenkite rankšluosčiu.
Kepimo skardą patepame aliejumi ir pabarstome miltais, sudedame tešlą ir pabarstome ją sezamo sėklomis.
Kepti iki 230ºC temperatūros įkaitintoje orkaitėje 15–25 min.