2.5 C
Vilnius
Sekmadienis, 8 gruodžio, 2024

GOUBAO vištiena saldžiarūgščiame padaže

INGREDIENTAI:

vištienos file – 300 gr.
kukurūzų krakmolas – 50 gr.
tamsus sojų padažas – 6 šaukštai
actas – 2,5 aukštai
cukrus – 2 valg. šaukštai
vanduo – 6 šaukštai
tarkuotas imbieras – 1 šaukštelis
aliejus, virti ryžiai

Marinatas:
tamsus sojų padažas – 3 šaukštai
actas – 1 šaukštas
cukrus – 2 šaukštai
imbieras – 1/2 šaukštelio

Padažas:
tamsus sojų padažas – 3 šaukštai
actas – 1,5 šaukšto
cukrus – 2 šaukštai
imbieras – 1/2 šaukštelio

Kaip gaminti?

Supjaustome griežinėliais vištienos file, sudedame į indą ir užpilame paruoštu marinatu ir pastatome į saldytuvą 2-3 valandoms.

Prasimarinavusią vištiena užberiame dalimi krakmolo, kad ji apsivoliotų jame. Į įkaitusią keptuvę suberiame apvoliotus griežinėlius ir kepame kol pagels. Tuo tarpu jau sumaišyta padažą supilame į kitą keptuvę ir paverdame kol nepradės burbuliot. Įberiame 1/4 dalį šaukštelio krakmolo ir pamaišome. Turi gautis kisieliaus konsistensija.

Į paruoštą lėkštę suberiame traškius vištienos gabalėlius ir užpilame padažu. Tiekiame kartu su virtais ryžiais.

Redakcija
Redakcija
Laikas.lt - įdomus ir gyvas portalas kiekvienam. Mūsų tikslas savo skaitytojams teikti išskirtines naujienas iš viso pasaulio. Čia rasite daugybę patarimų, istorijų bei puikių ir daugelio pamėgtų receptų. Lai kiekviena diena su mumis prasideda iš naujo!

Taip pat skaitykite: