Now Reading
Graikiškas špinatų pyragas

Graikiškas špinatų pyragas

Graikiškas špinatų pyragas

Jums reikės:

šaldyta sluoksniuota tešla – 300 g
ožkos sūris – 200 g
kiaušiniai – 4
špinatai – 1 kg
vanduo – 1 l
druska – 1 šaukštelis
svogūnėliai su laiškais – 1 ryšulėlis
česnako skiltelė – 1
sviestas – 50 g
druska ir baltieji pipirai
 tarkuotas muskato riešutas
džiuvėsėliai – 5 šaukštai
kiaušinio trynys – 1

Kaip gaminti:

Tešlą laikykite kambario temperatūroje tol, kol ji atšils. Špinatus perrinkite, nuplaukite. Užvirinkite pasūdytą vandenį, sudėkite špinatus ir pavirkite 4 minutes. Juos nusausinkite ir supjaustykite stambiais gabaliukais. Nulupkite ir susmulkinkite česnaką ir svogūnėlius, juos pakepinkite ištirpintame svieste. Tada į keptuvę sudėkite špinatus ir prieskonius. Sūrį supjaustykite kubeliais, kiaušinius kiek suplakite ir kartu su džiuvėsėliais bei sūriu įmaišykite į špinatus. 

Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių. Kepimo skardą perliekite šaltu vandeniu. Tešlą iškočiokite kuo ploniau ir padalinkite į stačiakampius lakštus. Tris iš jų reikės įkloti į skardą taip, kad lakštų kraštai būtų nukarę nuo skardos kraštų. Ant lakštų sukrėskite pakepintą masę, tešlos kraštus užlenkite ir uždedami likusius stačiakampius. Subadykite viršutinį tešlos sluoksnį ir aptepkite plaktu tryniu. Patiekalą kepkite orkaitėje apie 50 min.

See Also
Moliūgų

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top