Šis greitas kiaulienos troškinys su švelniais prieskoniais yra puikus pasirinkimas, kai norite greitai paruošiamo, aromatingo ir maistingo patiekalo.
Kiaulienos troškinys – receptas
Troškinio subtilūs prieskoniai sukuria švelnų skonį, kuris patiks visai šeimai.

Ingredientai
(4 porcijoms)
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 400 g kiaulienos (supjaustytos kubeliais)
- 1 svogūnas (smulkiai supjaustytas)
- 2 česnako skiltelės (susmulkintos)
- 1 šaukštelis maltos kalendros
- 1 šaukštelis maltos kumino
- ½ šaukštelio maltos ciberžolės
- 400 g konservuotų pomidorų
- 200 ml vištienos sultinio
- 100 g natūralaus jogurto (nebūtinai)
- Druskos ir pipirų pagal skonį
- Šviežių kalendros lapelių (papuošimui)
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Paruošimas1. Apkepkite kiaulieną
Įkaitinkite didelę keptuvę su 1 šaukštu alyvuogių aliejaus. Sudėkite kiaulienos gabalėlius ir kepkite, kol jie apskrus iš visų pusių. Išimkite iš keptuvės ir atidėkite.
2. Kepkite svogūnus ir česnakus
Į keptuvę įpilkite dar 1 šaukštą alyvuogių aliejaus. Suberkite svogūnus ir kepkite, kol jie taps minkšti ir auksinės spalvos. Pridėkite česnakus ir kepkite dar minutę.
3. Įmaišykite prieskonius
Į svogūnus suberkite maltą kalendrą, kumino ir ciberžolės miltelius. Kepkite maišydami apie 1 minutę, kad prieskoniai atskleistų savo aromatą.
4. Sudėkite likusius ingredientus
Į keptuvę grąžinkite kiaulieną. Supilkite konservuotus pomidorus ir vištienos sultinį. Gerai išmaišykite ir uždenkite dangčiu. Troškinkite ant vidutinės ugnies apie 20 minučių, kol mėsa taps minkšta ir sultinga.
5. Pabaikite patiekalą
Jei norite, prieš pat patiekimą įmaišykite natūralų jogurtą, kad troškinys įgautų švelnią kreminę tekstūrą. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.
6. Patiekite
Patiekite karštą, papuoštą šviežiomis kalendros lapeliais. Puikiai dera su ryžiais, kuskusu ar šviežia duona.
Patarimai:
- Jei neturite jogurto, galite naudoti grietinę.
- Pridėkite šviežių daržovių, pavyzdžiui, morkų ar cukinijų, kad troškinys taptų dar maistingesnis.
- Norite šiek tiek aštrumo? Įberkite šiek tiek aitriosios paprikos miltelių ar čili dribsnių.
Nuotraukos asociatyvinės © Canva
Šaltinis: https://www.bbcgoodfood.com/