0.6 C
Vilnius
Ketvirtadienis, 23 sausio, 2025

Kiaulienos karis – Šri Lankos stiliaus receptas vakarienei

Šri Lankos stiliaus juodas kiaulienos karis – tai unikalus ir aromatingas patiekalas, garsėjantis savo intensyviu skoniu bei išskirtiniu juodu atspalviu.

Šio patiekalo paslaptis slypi skrudintuose prieskoniuose ir kantrybėje ruošiant, o rezultatas – sultinga kiauliena su turtingu, sodriu padažu.

Kiaulienos karis – receptas

Šio patiekalo paslaptis slypi skrudintuose prieskoniuose ir kantrybėje ruošiant, o rezultatas – sultinga kiauliena su turtingu, sodriu padažu.

Kiaulienos karis

Ingredientai

Marinatui:

  • 1 kg kiaulienos mentės arba sprandinės (supjaustytos kubeliais)
  • 1 šaukštelis ciberžolės miltelių
  • Šaukštas čili miltelių
  • 1 šaukštelis druskos
  • 1 šaukštelis šviežiai maltų juodųjų pipirų

Pagrindinis karis:

  • 2 šaukštai aliejaus
  • 2 svogūnai (smulkiai supjaustyti)
  • 4 skiltelės česnako (susmulkintos)
  • 2 šaukštai tarkuoto imbiero
  • 1 cinamono lazdelė
  • 5–6 kario lapeliai (jei turite)
  • 2 šaukštai kario miltelių (pageidautina Šri Lankos stiliaus)
  • 1 šaukštas maltų skrudintų prieskonių (juodų garstyčių, kalendros, pankolio sėklų)
  • 400 ml kokosų pieno
  • 250 ml vandens
  • 1 šaukštas acto
  • 1 šaukštelis cukraus

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Paruošimas

1. Marinuokite kiaulieną:

  1. Sumaišykite kiaulieną su ciberžolės milteliais, čili milteliais, druska ir pipirais.
  2. Palikite marinuotis bent 30 minučių arba per naktį, kad skoniai įsigertų.

2. Paruoškite pagrindą:

  1. Įkaitinkite didelę keptuvę arba puodą ir įpilkite aliejaus.
  2. Sudėkite svogūnus ir kepkite ant vidutinės ugnies, kol jie taps auksinės spalvos.
  3. Įdėkite česnaką, imbierą, cinamono lazdelę ir kario lapelius, jei turite. Kepkite dar keletą minučių, kol prieskoniai paskleis aromatą.

3. Įdėkite prieskonius ir kiaulieną:

  1. Į keptuvę sudėkite kario miltelius ir maltus skrudintus prieskonius. Gerai išmaišykite.
  2. Įdėkite marinuotą kiaulieną ir maišydami kepkite, kol mėsa įgaus tamsų atspalvį ir šiek tiek apskrus.

4. Troškinkite:

  1. Supilkite kokosų pieną ir vandenį. Gerai išmaišykite, uždenkite dangčiu ir troškinkite ant silpnos ugnies apie 1 valandą, kol mėsa taps minkšta.
  2. Įpilkite acto ir įdėkite cukraus, paragaukite ir sureguliuokite skonį pagal savo norus.

5. Patiekite:

Kai karis bus paruoštas, patiekite jį su garintais ryžiais arba roti (plokščia duona). Papuoškite šviežiais kario lapeliais arba kalendra, jei norite.

Patarimai:

  • Norėdami išgauti dar sodresnį skonį, prieskonius galite skrudinti patys ir sumalti.
  • Šį karį galima laikyti šaldytuve iki 2–3 dienų – skoniai tik pagerėja, kai patiekalas pastovi per naktį.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva

Šaltinis: https://www.bonappetit.com/

Kamile
Kamile
Sveiki! Esu Kamilė, Laikas.lt straipsnių autorė. Man labai patinka gaminti, rūpintis namais bei savimi. Visais atrastais receptais, bei patarimais apie meilę sau noriu pasidalinti su skaitytojais, tikiu, kad publikuojami straipsniai ir idėjos gali padėti nudžiuginti jus ir jūsų namiškius.

Įdomūs video:

Taip pat skaitykite: