Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Desertai

Greiti pyragėliai su rabarbarais

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-04-01
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Greiti pyragėliai su rabarbarais
Greiti pyragėliai su rabarbarais

Greiti pyragėliai su rabarbarais – šie rabarbarų pyragėliai su sluoksniuota tešla ir švelniu rabarbarų skoniu yra lengvas ir skanus desertas, puikiai tinkantis pavasariui. Gaiviai rūgštūs rabarbarai ir traški tešla yra puikus ir labai gardus desertas.

Greiti pyragėliai su rabarbarais: receptas

Pyragėliai gali būti patiekiami su šviežiomis uogomis, smulkintomis pistacijomis ar kitais riešutais, kad suteiktų dar daugiau skonio ir tekstūros. Tai puikus pasirinkimas, kai norite nustebinti savo svečius arba tiesiog mėgautis šviežiais, sezono produktais!

Ingredientai:


Keptiems rabarbarams:

  • 5-6 stiebai rabarbarų
  • 1 valg. š. rudojo cukraus (kupinas)
  • 0,5 stikl. vandens

    Pyragėliams:
  • 500 g šaldytos mielinės tešlos
  • 1 arb. š. sviesto
  • Šiek tiek miltų (pabarstyti)
  • 1 kiaušinis

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 200 C temperatūros.
2. Supjaustyti rabarbarus apie 15 cm ilgio gabalėliais ir sudėti į kepimo indą, įpilti vandens ir suberti cukrų. Kepti orkaitėje, kol rabarbarai taps pakankamai minkšti, kad juos būtų galima pradurti peilio galu, apie 10–15 min. Leisti atvėsti. Susidariusį skystį skardoje perpilti į indelį ir atidėti, jo prireiks vėliau.
3. Pyragėliams paruošti išimti šaldytą tešlą iš pakuotės, perkelti ant stalviršio ir palikti atšilti iki kambario temperatūros.
4. Įkaitinti orkaitę iki 220 C temperatūros. Atšilusią tešlą iškočioti, kad ji būtų šiek tiek plonesnė. Supjaustyti į tris vienodo dydžio stačiakampius.
5. Aštriu peiliu pažymėkite 1,5 cm kraštą aplink kiekvieną stačiakampį, atsargiai, kad neperpjauti tešlos. Išdėlioti tešlos stačiakampius į lengvai sviestu pateptą kepimo skardą.
6. Išdėlioti 3–4 rabarbarų gabaliukus į tešlos stačiakampių vidurį, priklausomai nuo jų storio, ir aptepti kraštus atidėti skysčiu nuo keptų rabarbarų, kad tešlai labiau blizgėtų.
7.Kepti apie 20 min, kol tešla taps auksinė ir šiek tiek pakils.
8. Pyragėlius galima pagardinti smulkintomis pistacijomis ar kitais riešutais.

Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food


Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:Desertai su rabarbaraisGreiti pyragėliai su rabarbaraisPyragėliai su rabarbaraisRabarbaraiRabarbarauRabarbarų desertas

AutoriusVaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kelionės į Turkiją. Ką verta paragauti?
Įdomu

Kelionės į Turkiją: 10 patiekalų, kuriuos privalote paragauti

2024-09-20
Sotus daržovių karis jūsų pietums
Receptai

Sotus daržovių karis jūsų pietums

2025-03-31
Šventiniai meduoliai
Desertai

Šventiniai meduoliai sukurti Velykoms

2025-03-12
Avokadai - kaip sunokinti?
Įdomu

Gudrybė dėl kurios greičiau sunoks avokadai

2024-10-22

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?