Greiti sluoksniuotos tešlos sausainiai širdelės – tai lengvas ir trapus sluoksniuotos tešlos skanėstas, kuris paruošiamas greitai ir tikrai paprastai. Išskirtinai ir labai patraukliai atrodantis desertas tikrai praskaidrins jūsų arbatos pertraukėlę.
Greiti sluoksniuotos tešlos sausainiai širdelės: receptas
Šis desertas puikiai tinka kaip lengvas užkandis prie kavos ar arbatos, o jo ryškus skonis ir trapumas maloniai nustebins kiekvieną.
Ingredientai:
- 250 g bemielės sluoksniuotos tešlos
- 200g cukraus + 30-50g pabarstymui
- 19 g liofilizuotų aviečių
- 100 g baltojo šokolado
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Sluoksniuotą tešlą atitirpinti iki kambario temperatūros.
2. Sujungti 3 tešlos lakštus į vieną didesnį (sujungimo kraštelį lengvai patepti vandeniu ir paspausti). Pakočioti, kad gautųsi vientisas tešlos lakštas.
3. Avietes susmulkinti iki miltelių ir būtinai persijoti. Tuomet jas sumaišyti jas su cukrumi.
4. Tešlos lakštą apibarstyti cukrumi ir švelniai su kočėlu jį įspausti į tešlą. Tuomet lakštą apversti.
5. Tešlą gausiai apibarstyti paruoštu avietiniu cukrumi.
6. Tuomet tešlos kraštelius šiek tiek užlenkti iš abiejų pusių ir vėl apibarstyti avietiniu cukrumi.
7. Tuomet tešlos kraštelius vėl užlenkti (dabar jau tešla turi „susitikti” per vidurį).
8. Sulankstytą tešlą perpjauti pusiau ir gabalėlius suvynioti į kepimo popierių. Perkelti į šaldiklį apie 1 val. Tešla neturi sustingti, ji turi būti pjaustoma.
9. Tešlą supjaustyti 1 cm pločio juostelėmis ir išdėlioti kepimo popieriumi ištiestoje skardoje paliekant 2 cm tarpus.
10. Orkaitę įkaitinti iki 180 C temperatūros ir sausainius kepti apie 14min arba kol gražiai apskrus.
11. Papuošti tirpintu baltuoju šokoladu ir smulkintomis liofilizuotomis avietėmis.
Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Rugailė. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.