Jums reikės:
grikių kruopos – 200 gr.
svogūnas – 1 didelis
morka – 1
kiaušiniai – 2
krakmolas – 6 šaukštai
Druska, pipirai, prieskoniai
Kaip gaminti:
Grikius išvirkite ir sugrūskite bulvių grūstuve arba permalkite mėsmale. Svogūną labai smulkiai supjaustykite ir apkepkite aliejuje, kol gražiai pagels. Morkas smulkiai sutarkuokite ir taip pat pakepinkite. Tada į grikių, morkų bei svogūnų masę supilkite išplaktus kiaušinius ir viską išmaišykite. Įberkite druskos, pipirų, norimų prieskonių. Galiausiai suberkite krakmolą ir gerai išmaišykite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Dėkite po didelį šaukštą masės ir formuokite kotletukus. APkepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Patedame po didelį šaukštą masės, šaukštu suformuojame kotletą. Apkepame iš abiejų pusių, kol gražiai apskrundaiekti galite su savo mėgiamu padažu ar daržovėmis.
Skanaus!