Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Receptai

Ispaniška česnakų sriuba

Redakcija
Autorius Redakcija
Publikuota: 2024-01-28
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Ispaniška česnakų sriuba

Laikas.lt

Balandžio 19 –ąją minima česnakų diena, nors tokia šventė skamba juokingai, bet net garsusis persų kilmės filosofas bei gydytojas siūlė česnakus valgyti „nuo visokių ligų“. Jis, kaip ir daugelis liaudies medicinos atstovų visais laikais, buvo teisus – česnakai iš tiesų padeda nuo viso pluošto ligų, pradedant kvėpavimo takų ligomis ir baigiant itin sunkiais susirgimais, tokiais kaip maras, cholera ir vidurių šiltinė.

Česnakuose gausu eterinių aliejų, kurie ne tik suteikia jiems aitrų (ir daugelio nemėgstamą) kvapą, bet ir turi antibakterinių, priešgrybelinių, priešparazitinių, antitoksinių ir regeneracinių sąvybių. Iš šių žolinių augalų gaunamas plačiai naudojamas antibiotikas alicinas. Pavasarį daugelio žmonių imunitetas susilpnėjęs, o dažnai besikeičiantis oras tampa pasiakartojančių peršalimų priežastimi, tad siūlome išsivirti ispaniškos česnakų sriubos, kuri ne tik padės įveikti ar apsisaugoti nuo susirgimų, bet ir tonizuos.

Jums reikės:
10 česnako skiltelių, nuvalytų ir supjaustytų;
5 puodelių jautienos sultinio;
1 puodelio Chereso vyno;
Šlakelio alyvų aliejaus;
Prancūziško batono;
Tarkuoto parmezano;
Druskos ir pipirų.

Procesas:
Apkepinkite česnakus alyvų aliejuje iki auksinės spalvos. Šildykite sultinį su vynu, kuomet skystis užvirs sumeskite kepintus česnakus kartu su aliejumi. Jiegu manote, kad sriuba nepakankamai riebi, tai papildomai įpilkite dar šiek tiek aliejaus. Pridėkite druskos ir pipirų, virkite apie pusvalandį. Perkoškite sultinį ir išimkite česnakus (jei pageidaujate aštresnio skonio, tai česnakus galite palikti sultinyje, tuomet juos reiktų sutrinti maisto smulkintuvu). Dar kelias minutes pavirkite.

Prancūzišką batoną supjaustykite riekutėmis, dosniai apibarstykite tarkuotu parmezanu ir pašaukite į iki 220oC įkaitintą orkaitę 3 – 4 minutėms.

Karštus skrebučius dėkite į dubenėlius ir užpilkite juos jau paruošta sriuba.

Skanaus! Būkite sveiki!

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


AutoriusRedakcija
Laikas.lt - įdomus ir gyvas portalas kiekvienam. Mūsų tikslas savo skaitytojams teikti išskirtines naujienas iš viso pasaulio. Čia rasite daugybę patarimų, istorijų bei puikių ir daugelio pamėgtų receptų. Lai kiekviena diena su mumis prasideda iš naujo!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Jautienos kepsneliai su pomidoru ir sūriu
Mėsos patiekalai

Jautienos kepsneliai su pomidoru ir sūriu

2024-01-02
Pomidorų sriuba
Receptai

Pomidorų sriuba

2024-01-05
Sojos ir daržovių troškinys
Receptai

Sojos ir daržovių troškinys

2024-01-06
Karštas raudonas šokoladas
Gėrimai

Karštas raudonas šokoladas

2024-01-04

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?