Ingredientai:
220 g miltų
100 g sviesto
0,5 šaukštelio druskos
4 šaukštai vandens
2 vidutinės morkos
1 gabėlis sviesto
100 g šaldytų žirnelių
300-400 gvištienos filė
1 stiklinė kefyro
Druska
Pipirai
2 šaukštai aliejaus
2 dideli kiaušiniai
1 kubelis vištienos sultinio
2 šaukštai grietinės
75 g fermentinis sūrio
0,5 šaukštelio kumino
0,5 šaukštelio ožragės
Paprikos milteliai
Raudonėlio
Gaminimas:
Vištieną supjaustyti kubeliais ir užpilti kefyru. Palikti pastovėti bent valandai. Miltus sumaišyti su druska ir įpjaustyti sviestą. Tada pirštais trinti, kol susitarys trupiniai. Pilti vandenį ir išminkyti tešlą. Suvynioti į plėvelę ir dėti į šaldytuvą. Morkas supjaustyti juostelėmis. Sviestą išlydyti, suberti morkas ir patroškinti, vėliau suberti žirneliu ir dar patroškinti (jei trūks drėgmės, tai galima įpilti šlakelį karšto vandens). Vištieną nukošti, sumaišyti su druska ir prieskoniais.
Kitoje keptuvėje įkaitinti riebalus ir suberti vištienos gabalėlius ir šiek tiek pakepinti vis maišant, kol vos pasikeis spalva (perkepinti nereikia, kad neprarastų vištiena savo drėgmės). Tiek morkas, tiek vištieną atvėsinti. Orkaitę įkaitinti iki 200 laisnių. Kepimo formą ištepti sviestu ir tešla iškloti dugną bei kraštus. Subadyti pagrindą šakute ir dėti į orkaitę dešimčiai minučių. Kol kepa pagrindas, kiaušinius išplakti su grietine, sultiniu ir įmaišyti smulkiai tarkuotą sūrį. Sudėti atvėsusią mėsą ir daržoves. Gardinti prieskoniais. Gerai išmaišyti ir pilti į apkeptą pagrindą. Išlyginti paviršių ir šauti į orkaitę 30-40 minučių.
Skanaus!
Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas kiekvienam. Mūsų tikslas savo skaitytojams teikti išskirtines naujienas iš viso pasaulio. Čia rasite daugybę patarimų, istorijų bei puikių ir daugelio pamėgtų receptų. Lai kiekviena diena su mumis prasideda iš naujo!