Now Reading
Itališki lakštiniai, Lazanija

Itališki lakštiniai, Lazanija

Itališki lakštiniai

Ingredientai:

• Lazanija, lakštai, 9 vienetai
• Kiaulienos faršas, 500 gramų
• Morkos, 2 vienetai
• Kaliaropės, 1 vienetas
• Poras, 1 vienetas
• Konservuoti žirneliai, 1 stiklinė
• Druska, truputį
• Juodieji pipirai, malti, truputį
• Prieskoniai, mėsos, truputį
• Petražolės, truputį
• Fermentinis sūris, 100 gramų
• Grietinė, 6 šaukštai
• Aliejus, truputį

Kaip gaminti?

Makaronų lakštus išvirkite pasūdytame vandenyje po 3 lakštus puode, kad nesuliptų. Mėsą pakepkite su trupučiu aliejaus, druska, pipirais bei kitais prieskoniais.
Morkas ir kaliaropės sutarkuokite žiedeliais ir viską pakepkite su aliejumi. Tuomet apkeptas daržoves sudėkite į puodą, užpilkite truputį vandens, suberkite žirnelius, druskos, pipirų ir troškinkite. Baigdami troškinti įdėkite petražolių.
kepimo indą ištepkite aliejumi ir dėkite 3 makaronų lakštus (vieną šalia kito). Ant jų sudėkite mėsos įdarą ir patepkite jį 3 šaukštais grietinės. Tada dėkite kitus 3 makaronų lakštus, o ant jų – daržovių įdarą, kurį irgi aptepkite 3 šaukštais grietinės. Vėl dėkite 3 makaronų lakštus, užberkite sutarkuotą fermentinį sūrį ir kepkite orkaitėje apie 1 val. Valgykite karštą.


Taip pat skaitykite:
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt