Ingredientai:
• Lazanija, lakštai, 9 vienetai
• Kiaulienos faršas, 500 gramų
• Morkos, 2 vienetai
• Kaliaropės, 1 vienetas
• Poras, 1 vienetas
• Konservuoti žirneliai, 1 stiklinė
• Druska, truputį
• Juodieji pipirai, malti, truputį
• Prieskoniai, mėsos, truputį
• Petražolės, truputį
• Fermentinis sūris, 100 gramų
• Grietinė, 6 šaukštai
• Aliejus, truputį
Kaip gaminti?
Makaronų lakštus išvirkite pasūdytame vandenyje po 3 lakštus puode, kad nesuliptų. Mėsą pakepkite su trupučiu aliejaus, druska, pipirais bei kitais prieskoniais.
Morkas ir kaliaropės sutarkuokite žiedeliais ir viską pakepkite su aliejumi. Tuomet apkeptas daržoves sudėkite į puodą, užpilkite truputį vandens, suberkite žirnelius, druskos, pipirų ir troškinkite. Baigdami troškinti įdėkite petražolių.
kepimo indą ištepkite aliejumi ir dėkite 3 makaronų lakštus (vieną šalia kito). Ant jų sudėkite mėsos įdarą ir patepkite jį 3 šaukštais grietinės. Tada dėkite kitus 3 makaronų lakštus, o ant jų – daržovių įdarą, kurį irgi aptepkite 3 šaukštais grietinės. Vėl dėkite 3 makaronų lakštus, užberkite sutarkuotą fermentinį sūrį ir kepkite orkaitėje apie 1 val. Valgykite karštą.
Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas kiekvienam. Mūsų tikslas savo skaitytojams teikti išskirtines naujienas iš viso pasaulio. Čia rasite daugybę patarimų, istorijų bei puikių ir daugelio pamėgtų receptų. Lai kiekviena diena su mumis prasideda iš naujo!