Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Mėsos patiekalai

Jautienos pyragas su kukurūzų duonos plutele

Kamile
Autorius Kamile
Publikuota: 2025-01-14
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Jautienos pyragas
Jautienos pyragas

Jautienos pyragas su kukurūzų duonos plutele yra šiltas, sotus ir kupinas skonio – tai idealus patiekalas šaltoms dienoms ar kai norisi kažko ypatingai gardaus.

Jautienos pyragas – receptas

Šio patiekalo derinys – sultinga jautiena, daržovės ir minkšta kukurūzų duonos pluta – sukurs jaukią atmosferą kiekvieno stalo metu.

Jautienos pyragas su plutele

Ingredientai

Įdarui:

  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 kg jautienos gabaliukų (supjaustytų mažais kubeliais)
  • 1 vidutinio dydžio svogūnas (smulkiai supjaustytas)
  • 2 morkos (supjaustytos griežinėliais)
  • 2 salierų stiebai (supjaustyti griežinėliais)
  • Kelios skiltelės česnako (susmulkintos)
  • 2 šaukštai pomidorų pastos
  • 2 puodeliai jautienos sultinio
  • 1 šaukštelis džiovinto čiobrelio
  • 1 puodelis žirnelių
  • Druska ir pipirai pagal skonį

Kukurūzų duonos plutelei:

  • 1 puodelis kukurūzų miltų
  • 1 puodelis universalių miltų
  • 2 šaukšteliai kepimo miltelių
  • ½ šaukštelio druskos
  • 1 puodelis pieno
  • 2 šaukštai ištirpinto sviesto
  • 1 didelis kiaušinis

Gaminimo procesas

1. Paruoškite įdarą:

  1. Didelėje keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų. Apkepkite jautienos gabalėlius, kol jie taps rudi, ir išimkite juos iš keptuvės.
  2. Į keptuvę sudėkite svogūnus, morkas ir salierus. Kepkite, kol daržovės taps minkštos, apie 5 minutes.
  3. Įmaišykite česnaką ir pomidorų pastą, kepkite dar 1 minutę.
  4. Grąžinkite jautieną į keptuvę, užpilkite sultiniu, įdėkite čiobrelių, uždenkite ir troškinkite apie 30–40 minučių, kol mėsa suminkštės. Įmaišykite žirnelius, pagardinkite druska ir pipirais.

2. Paruoškite kukurūzų duonos plutelę:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C.
  2. Dubenyje sumaišykite kukurūzų miltus, universalius miltus, kepimo miltelius ir druską.
  3. Įpilkite pieno, ištirpinto sviesto ir kiaušinį. Maišykite, kol tešla taps vientisa.

3. Sudėkite ir kepkite:

  1. Įdarą sudėkite į kepimo formą. Ant viršaus tolygiai paskleiskite kukurūzų duonos tešlą.
  2. Kepkite orkaitėje apie 25–30 minučių, kol kukurūzų duona taps auksinės spalvos ir traški.

Kodėl verta išbandyti šį receptą?

Šis jautienos pyragas su kukurūzų duonos plutele yra ne tik maistingas, bet ir lengvai pritaikomas pagal jūsų skonį. Jis puikiai tinka šeimos pietums ar vakarienei, kai norisi pasimėgauti skaniu ir šildančiu patiekalu.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva

Šaltinis: https://pauladeenmagazine.com/

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:jautienapyragas

AutoriusKamile
Sveiki! Esu Kamilė, Laikas.lt straipsnių autorė. Man labai patinka gaminti, rūpintis namais bei savimi. Visais atrastais receptais, bei patarimais apie meilę sau noriu pasidalinti su skaitytojais, tikiu, kad publikuojami straipsniai ir idėjos gali padėti nudžiuginti jus ir jūsų namiškius.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kiaušinių, vištienos ir šoninės salotos
Receptai

Kiaušinių, vištienos ir šoninės salotos

2025-03-26
Kaip gaminti picą?
Receptai

Kaip atšildyti picą, kad ji būtų kaip ką tik iš krosnies: 4 patikrinti būdai

2025-02-25
Tepamas vištienos kepenėlių paštetas su brendžiu
Receptai

Tepamas vištienos kepenėlių paštetas su brendžiu

2024-01-02
Picos suktinėliai
Receptai

Picos suktinėliai

2024-01-05

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?