Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Apkepai

Jūros gėrybių apkepas su karamelizuotais obuoliais

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-05-17
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Jūros gėrybių apkepas su karamelizuotais obuoliais
Jūros gėrybių apkepas su karamelizuotais obuoliais

Jūros gėrybių apkepas su karamelizuotais obuoliais – tai švelnus ir kreminis patiekalas. Užkeptas sūriu ir traškiais džiūvėsėliais, apkepas iškepa auksinės spalvos plutelė ir maloniai burbuliuoja.

Jūros gėrybių apkepas su karamelizuotais obuoliais: receptas

Tai išskirtinis, bet kartu jaukus patiekalas ypatingai progai ar savaitgalio vakarienei.

Ingredientai:

  • 450 ml žuvies sultinio
  • 400 g baltos žuvies filė (pvz., menkės), be odos
  • 200 g šukučių nuvalytų)
  • 400 g krevečių (šviežių, išvalytų)
  • 50 ml baltojo vyno
  • 150 ml pieno (riebaus)
  • 100 ml grietinėlės (riebios)
  • 50 g sviesto
  • 2 porai
  • 50 g miltų
  • nedidelis saujelė šviežių petražolių
  • 80 g „Emmental“ sūrio (tarkuoto)
  • 50 g pankų džiūvėsėlių
  • druska ir šviežiai malti juodieji pipirai

Karamelizuotiems obuoliams:

  • 3 valg. š. sviesto
  • 2 valg. š. cukraus
  • 3-4 obuoliai (nulupti, be sėklų)

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Užvirti sultinį dideliame puode. Sudėti gabaliukais pjaustytą žuvį ir pavirti 1 min. Tuomet sudėti šukutes ir virti dar minutę. Galiausiai sudėti krevetes ir pavirti dar vieną minutę. Visus jūros gėrybių ingredientus išgriebkite kiaurasamčiu ir atidėti į šalį. Į sultinį supilti vyną, užvirti ir pavirti 5 min, kad šiek tiek nugaruotų. Tada supilti pieną ir grietinėlę, ir sumažinti kaitrą.
2. Tuo metu kitame dideliame puode ištirpinti sviestą, suberti smulkiai pjaustytus porus ir kepti apie 5 min kol suminkštės. Įmaišyti miltus, gerai išmaišyti, tada po samtį pilti pieno ir sultinio mišinį. Nuolat maišyti, kol visas skystis susigers ir padažas taps vientisas, be gumulėlių. Užvirti padažą, sumažinti kaitrą ir troškinti apie 15 min. Įkaitinti orkaitės grilį iki aukštos temperatūros.
3. Patepti sviestu didelį kepimo indą. Į porų padažą sudėti apvirtą žuvį, šukutes ir krevetes, pagardinti druska ir pipirais. Įmaišyti petražoles ir viską sudėti į kepimo indą.
4. Tarkuotą sūrį sumaišyti su džiūvėsėliais ir pabarstyti ant viršaus. Dėti kepti ir kepti apie 10 min, kol viršus taps auksinės spalvos, o turinys pradės burbuliuoti.
5. Karamelizuotiems obuoliams keptuvėje ištirpinti sviestą. Suberti cukrų ir maišyti kol jis ištirps. Sudėti obuolių gabalėlius ir gerai apvolioti karamele. Kepti apie 10 min, kol obuoliai suminkštės ir pasidengs karamelės sluoksniu.
6. Patiekti apkepą su karamelizuotais obuoliais.

Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:apkepasJūros gėrybių apkepasJūros gėrybių apkepas su karamelizuotais obuoliaisJūros gėrybių patiekalaipatiekalai su krevetėmispatiekalai su žuvimi

AutoriusVaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Lašišos ir daržovių apkepas
Apkepai

Lašišos ir daržovių apkepas

2024-01-11
Kava su kokosų aliejumi. Nauda sveikatai
Aktualu

Ryais į kavą įdėkite šį produktą – rezultatas tikrai nustebins!

2024-10-02
Karšti sumuštiniai su pesto padažu
Receptai

Karšti sumuštiniai su pesto padažu

2025-04-30
Tobuli belgiški vafliai
Blynai

Tobuli belgiški vafliai

2025-02-25

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?