4.3 C
Vilnius
Antradienis, 18 kovo, 2025

Tobuli belgiški vafliai

Tobuli belgiški vafliai – tobula idėja jaukiems pusryčiams ar saldžiam užkandžiui. Vaflius galima patiekti su įvairiais priedais – šviežiomis uogomis, plakta grietinėle, šokoladiniu kremu ar medumi. Jei mėgstate sūresnius pusryčius, puikiai tiks derinys su lydytu sūriu ir rūkyta lašiša.

Tobuli belgiški vafliai: receptas

Tai puikus pasirinkimas tiems, kurie nori pradėti dieną su skaniu ir sočiu patiekalu. O receptas leidžia eksperimentuoti – į tešlą galima įmaišyti cinamono, citrinos žievelės ar net šiek tiek kakavos, kad vafliai įgautų naujo skonio.

Ingredientai:

  • 3 kiaušinių tryniai
  • 3 kiaušinių baltymai
  • 2 valg. š. cukraus
  • žiupsnis druskos
  • 0,5 arb. š. kepimo miltelių
  • 0,5 arb. š. vanilės ekstrakto (ar cukraus)
  • 170 g miltų
  • 85 g sviesto
  • 170 ml pieno

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Kiaušinio trynius sudėti į dubenį ir labai gerai išmaišyti kartu su cukrumi ir druska.
2. Kitame dubenyje labai gerai išplakti kiaušinių baltymus. Jie turi būti tokie standūs, kad apvertus dubenį – neiškristų.
3. Į trynius įmaišyti vanilės ekstraktą ir pieną.
4. Prie kiaušinių trynių įsijoti miltus su kepimo milteliais ir išmaišyti. Masė taps labai tiršta,
5. Sviestą ištirpinti, atvėsinti ir po truputį pilant įmaišyti į trynių masę.
6. Tuomet labai atsargiai, lengvais judesiais, įmaišyti kiaušinių baltymus (tik neplakti).
7. Tešlą uždengti rankšluosčiu ir leisti pastovėti 20 min.
8. Įkaitinti vaflių keptuvę ir dėti paruoštą tešlą. Vaflius kepti apie 5-6 min, kol gražiai paruduos. Patiekti su mėgstamais priedais.


Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Austė. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.

Vaida Bučinskienė
Vaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Įdomūs video:

Taip pat skaitykite: